Cutiuţa cu muzichii

Ediţia LIII

publicat: 01/09/2011 21:45 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Indubitabil, sfarsitul primului deceniu al secolului XXI va ramane in istorie ca perioada in care muzica house a venit la putere. A trecut multa vreme de cand muzica house era doar a initiatilor, cand houserii erau considerati niste ciudati, iar muzica pe care o ascultau si modul lor de viata erau date drept exemple negative tinerilor. Intre timp, muzica house s-a insinuat in viata tututor, a cucerit topurile incetul cu incetul, a intrat in mainstream si, mai mult de atat, s-a adaptat, devenind comerciala dar si un stil de viata la care multi adolescenti aspira. Trebuie sa recunoastem, muzica house a perseverat si s-a impus, dar nu a facut nimic original in aceasta privinta. La fel de mult au perseverat si rock-ul si new wave-ul sau hip-hop-ul. Si la fel ca si aceste genuri muzicale muzica house si-a construit propriile legende, proprii eroi si proprii zei - o adevarata cosmogonie. In editia trecuta aminteam de David Guetta si stilul muzical pe care a reusit sa il impuna in cultura muzicala r&b si hip-hop americana - una solida de altfel, dar cu atat mai spectaculos este acest fapt dat fiind ca Guetta vine din Europa.

Desigur, unii pot sustine ca muzica house e noua muzica eurodance sau noua muzica disco, genuri muzicale ce au fost la fel de hulite pe cat au fost de populare. Muzica pentru mase, acesta este telul oricarui nou stil muzical; de aceea, compromisurile pe care muzica house le-a facut peste timp sunt acum usor de inteles, chiar daca sunt greu de acceptat de cei ce au fost familiarizati cu muzica house din ultimii 20 de ani. Printre muzicienii sau producatorii de house de astazi regasim pe cativa dintre cei ce acum 20 de ani faceau italo-house sau eurodance, apoi cei din vechea garda a muzicii house si mai multi din noua generatie, care au reusit sa compileze cu mai mult sau mai putin succes ritmurile funk, disco, eurodance, r&b si hip-hop pe care le-au auzit in copilarie. David Guetta, oricat de detestat ar fi de detractorii sai, este unul din muzicienii ce au ramas fideli crezului lor in muzica house, el activand inca de la mijlocul anilor '80 in aceasta bransa. Bineinteles, printre productiile house au inceput sa se numere si performeri mai putini spectaculosi si melodii mai putin reusite, care sub eticheta de "house" au reusit sa se strecoare clandestin in domeniul muzical, in special pe internet, tocmai gratie vastei arii pe care muzica house o cuprinde, dar care poate da nastere in acelasi timp unei promiscuitati muzicale care s-a mai practicat si in cadrul altor genuri muzicale dance.

Editia din aceasta seara cuprinde hituri vechi in varianta moderna house, care cu siguranta vor starni dezaprobarea unora de moda veche dar si surprinderea celor nu stiau ca muzica noua este in fapt muzica veche a anilor '80-'90, adaptata noilor sound-uri si noilor trenduri muzicale ce fac deliciul hipsterilor de astazi. Personal, nu ader complet la ritmurile pe care le veti auzi in aceasta editie, dar consider ca o astfel de cutiuta va ramane peste timp o mostra foarte buna de ce era si cum suna muzica house a anilor 2000. Este interesant de asemenea sa auzim si sa comparam muzica asa cum o stiam noi cu ceea ce auzim azi in cluburi, la televizor sau la radio. Cu siguranta ca muzica nu mai este ce a fost si nu va mai fi niciodata la fel. Cei care au auzit la vremea lor Girls just wanna have fun sau The power vor ramane insa cu mandria personala ca ei au fost prima generatie care au cantat, au dansat si s-au distrat pe ele.

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia LIII
Descriere: muzica house a anilor 2000
Gen muzical: House
Conţine: 16 melodii
Timp total: 01:26:21
Bit rate: 64kbps
Creată la: 13/08/2011
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: