Cutiuţa cu muzichii

Ediţia LVII

publicat: 14/11/2011 23:45 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

In editia de astazi am selectat cele mai recente single-uri extrase de pe albumele lui Britney Spears, Bruno Mars, Millow si Enrique Iglesias alaturi de alte cateva noutati. Single-ul Drop it low al lui Kat DeLuna este primul single extras de pe urmatorul ei album, Viva, ce va fi lansat in 2012, Joe Jonas, component al trupei pop-rock americane The Jonas Brothers, cu al doilea single - Just in love - extras de pe albumul solo, de debut intitulat Fastlife (lansat in octombrie 2011) si Emeli Sande cu melodia Heaven de pe albumul ei de debut Our Version of Events ce urmeaza sa apara anul viitor. De remarcat ca Emeli Sande nu este chiar la debutul ei muzical, ea participand ca artist invitat pe diverse single-uri ale unor cantareti britanici (Professor Green, Tinie Tempah, Devlin) inca din 2010.

Am inclus cu intarziere si hitul verii al lui DJ Antoine, o piesa ce si-a gasit in final si cu greu drumul in gusturile mele muzicale. Melodia a fost initial lansata in 2009 de cantaretul rus Timati si cantautorul american Kalenna Harper si remixata in acest an de dj-ul si producatorul elvetian Antoine Konrad alias DJ Antoine.

Ca remember am ales o melodie care de-a lungul timpului a cunoscut mai multe avataruri, dar probabil ca niciunul nu s-a ridicat la valoarea originalului. Piesa Cancao do mar (Cantecul marii) a fost interpretat pentru prima data in 1955 de cantareata portugheza Amalia Rodrigues, supranumita Regina fado-ului, un gen muzical ce a a parut in secolul al XIX-lea in Portugalia, ale carui melodii abordeaza teme dramatice in diverse stiluri, dar care respecta o regula muzicala stricta. Amalia Rodrigues este probabil cea mai cunoscuta personalitate care nu numai ca a popularizat acest gen la nivel international, dar a si contribuit la dezvoltarea fado-ului scriind un manual cu instructiuni precise pentru cantaretii de fado. Melodia ei a fost preluata in ultimii ani in mai multe versiuni de diversi artisti, printre acestea: Harem de Sarah Brightman (2003, limba engleza), Elle tu l'aimes de Helene Segara (2000, limba franceza), Das Ja Zum Leben de cantareata italiana Milva (1999, in limba germana) sau Ftes Esy de Mando (2003, in limba greaca). Am ales insa versiunea in limba portugheza, interpretata de cantautoarea Dulce Pontes - o artista care a fost influentata de personalitatea Amaliei Rodrigues.

Piesa de power-play apartine in aceasta editie unui artist belgian pe care il apreciez foarte mult si cu care am avut ocazia sa corespondez pentru a obtine chiar de la el fisierul mp3 cu melodia The most beautiful of your heart. David Hawks este un cantaret putin cunoscut dar care a experimentat foarte multe genuri si stiluri muzicale si a carui versatilitate muzicala l-a facut sa isi schimbe de mai multe ori numele de scena in functie de stilul abordat. Melodia a fost difuzata la vremea aparitiei ei la postul Radio Contact Romania - unde am si auzit-o prima data in 1996. De atunci am sperat ca intr-o zi voi afla cine o canta si cum se numeste, iar 13 ani mai tarziu internetul m-a ajutat sa aflu adresa de e-mail al lui David.

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia LVII
Descriere: Power-play: David Hawks - The most beautiful of your heart
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 38:14
Bit rate: 64kbps
Creată la: 05/11/2011
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: