Cutiuţa cu muzichii

Ediţia LVIII

publicat: 06/12/2011 21:06 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Editia de astazi include cateva dintre melodiile care m-au convins mai greu si nu am vrut totusi sa pierd ocazia de a le include intr-una din ultimele editii ale anului acesta. Prima dintre ele este I follow rivers, al doilea single extras de pe albumul Wounded rhymes semnat de cantareata suedeza Lykke Li. Melodia are doua versiuni: cea de pe album, care este prezentata si in videoclipul oficial si cea remixata de dj-ul belgian Stephen Fasano alias The Magician, care mi se pare foarte reusita.

Lose it este al doilea single extras de pe albumul de debut al trupei canadiene de New Wave Austra, intitulat Feel it break (2011). Numele trupei este luat dupa numele zeitei luminii din mitologia letona, care este si numele mic al vocalistei Katie Stelmainis, o cantareata de origine letona-canadiana. Vocea lui Katie vi se va parea cu siguranta cu totul deosebita, ceea ce nu e de mirare tinand cont ca a cantat de la 10 ani in Corul de Opera al Copiilor.

Olly Murs este prezent cu melodia Heart skips a beat, primul single extras de pe al doilea album, intitulat In case you didn't know, in care colaboreaza cu trupa engleza de hip-hop Rizzle Kicks (Jordan "Rizzle" Stephens si Harley "Sylvester" Alexander-Sule) ai carei membri se numara de altfel printre compozitorii melodiei. Piesa este pina la aceasta data cel mai de succes single dupa cel de debut intitulat Please don't let me go.

Cantaretul american Flo Rida este prezent cu o piesa ce a fost initial lansata de dj-ul suedez Tim Berg alias Avicii, cu titlul Levels, la care Flo Rida a adaugat partea de hip-hop. Refrenul melodiei este un sample dintr-o melodie mai veche (Something's got a hold on me, 1962) interpretata de Etta James.

Selah Sue, una din cantaretele-revelatie ale acestui an - in special datorita melodiei This world care apare si intr-o reclama Kinder Bueno de pe micile ecrane din Romania, este prezenta cu piesa de debut Raggamuffin.

Piesa de power-play apartine artistei americane Holly Brook Hafermann (cantareta, compozitoare, producatoare) alias Skylar Grey. Holly a mai aparut anterior ca voce in cateva single-uri de succes ale unor artisti americani (Where'd you go a lui Fort Minor, Coming home a lui P. Diddy sau I need a doctor a lui Dr. Dre). Melodia este primul extras de pe al doilea album semnat Skylar Grey ce va fi lansat in 2012 si va fi intitulat Invinsible (un cuvant inexistent ce combina invisible cu invincible).

Melodiile extra-topuri pe care le-am inclus astazi sunt: debutul trupei australiene de synth-rock Empire of the sun de pe albumul Walking on a dream (2008) si To be by your side, o melodie ce face parte din coloana sonora a filmului documentar Le Peuple Migrateur (Winged Migration), o productie franceza din 2001 dedicata in memoria ornitologului Jean Dorst si care prezinta migratiile pasarilor calatoare. Documentarul a fost filmat timp de patru ani pe toate cele sapte continente, iar imaginile sale, in majoritate luate in zbor, au fost posibile datorita unor pasari din diverse specii, crescute si antrenate de echipa de filmare pentru a ajuta la filmarile aeriene ale stolurilor de pasari.

Ultima mentiune, as spune chiar speciala, este pentru melodia The signal, compusa de dj-ul francez BertycoX (din Ajaccio, Corsica) al carui nume adevarat nu am reusit sa il aflu. Piesa a fost popularizata de seria de clipuri video postate pe Youtube sub titlul People are awesome, o colectie de secvente filmate de amatori, cu diverse performante (fizice sau sportive) reusite de unii dintre cei mai curajosi (sau nesabuiti) oameni de pe intreg mapamondul. Bineinteles ca unele dintre secvente sunt trucate, dar majoritatea lor surprinde momente de o indrazneala fara margini, care dovedesc ca oamenii, daca isi propun un lucru anume, pot reusi sa faca cu forta lor fizica lucruri pe care o minte limitata si constransa de teama le poate gandi ca fiind imposibile.

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia LVIII
Descriere: Power-play: Skylar Grey - Invisible
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 40:39
Bit rate: 64kbps
Creată la: 19/11/2011
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: