Cutiuţa cu muzichii

Ediţia LXV

publicat: 27/03/2012 21:50 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Cutiuta din aceasta seara este una speciala pentru ca melodiile pe care le-am selectat nu sunt din editiile curente ale clasamentelor internationale, iar multe dintre numele artistilor sunt necunoscute publicului. Am descoperit cateva dintre ele ascultand online postul de radio Cherie FM ce face parte din grupul media francez NRJ Group. NRJ a pornit ca un post de radio cu muzica pop franceza in 1981, devenind in 2002 cel mai popular post de radio din Franta si ocupand locul secund ca market share dupa reteaua RTL (din care face parte postul Radio Contact). In ultimii 30 de ani NRJ a devenit unul din cele mai renumite branduri in piata radio, grupul detinand in acest moment una din cele mai mari retele comerciale radio din Europa.

Melodiile pe care vi le propun vin din partea unor artisti debutanti ca Ben Howard, FM Laeti sau Corson, dar si a unora care au cativa ani vechime in muzica dar sunt mai putini cunoscuti in afara tarii lor precum Colline Hill, Nneka, Kina Grannis si Babet. Mi-a fost foarte greu sa aleg un power-play dintre melodiile acestor cantareti, in final optiunea mea fiind Corson, un artist francez independent, a carui voce si stil muzical il apropie de Robbie Williams, unul din artistii mei preferati.

Ca remember-uri am ales doua cantarete de varsta apropiata Agnes (pe numele sau complet Agnes Carlsson), o cantareata suedeza de pop in varsta 24 de ani si Cassie (pe numele sau real Casandra Elizabeth Ventura), o cantareta r&b de 26 de ani, ce au debutat la doar cateva luni distanta, decembrie 2005 respectiv aprilie 2006.

De remarcat si primul single de pe cel mai recent album al trupei americane Train, intitulat California 37 si care va fi lansat oficial in aprilie anul acesta. Train s-au format in 1994 si au cunoscut succesul in Statele Unite inca de la primul album (1998) cu melodiile Free si Meet Virginia, un debut fantastic tinand cont ca ca albumul, ce a fost produs de ei insisi cu un cost de 25 de mii de dolari, a castigat Discul de Aur in 1999 si Discul de Platina in 2000.

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia LXV
Descriere: Power-play: Corson - We'll come again
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 36:06
Bit rate: 64kbps
Creată la: 29/02/2012
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: