Cutiuţa cu muzichii

Ediţia LXVI

publicat: 12/04/2012 21:00 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Editia din aceasta seara include mai multe melodii care mi-au placut in mod deosebit si a fost dificil sa ma hotarasc asupra unui power-play. Am avut de ales intre trupa 1995, Emeli Sande, Fun. si M83. In final, am optat pentru M83, o formatie franco-spaniola formata in 2001. Stilul muzical al formatiei, al carui nume este inspirat de galaxia in spirala Messier83, este numit shoegazing, un subgen al muzicii rock alternative aparut in anii '80 in Marea Britanie. Single-ul Midnight city este primul extras de pe cel mai recent album al formatiei, intitulat Hurry up, we're dreaming, aparut in 2011.

1995 sau Undoubleneufcinq este o trupa franceza de hip-hop formata in 2008 sub titlul P.O.S. de cantaretii de rap Alpha Wann si Areno Jaz, carora li s-au alaturat Nekfeu, Sneazzy West si Fonky Flav', toti trei cantareti de rap si beatmakerul si dj-ul DJ Lo'. Numele trupei face referire la anul 1995, considerat anul de glorie al muzicii rap din Franta. La Suite este cel de-al doilea EP al trupei, lansat in februarie anul acesta, debutul lor muzical avand loc in 2011 cu EP-ul La Source care a ajuns pana pe locul 23 in topul vanzarilor din Franta. Pe langa acest proiect muzical, unii dintre membrii trupei au si proiecte solo separate.

Next to me este cel de-al patrulea single extras de pe albumul de debut Our Version of Events al cantaretei britanice Emeli Sande. Melodia a ajuns pana pe locul 2 in UK Singles Chart, in timp ce albumul a intrat direct pe primul loc in UK Albums Chart in februarie anul acesta si a fost premiat deja cu Discul de Argint in Marea Britanie, Discul de Aur in Italia si Belgia si Discul de Platina in Noua Zeelanda.

Fun. este o trupa americana de indie pop formata in 2008, care se afla la cel de-al doilea album, inititulat Some Nights, aparut in februarie anul acesta. We are young este primul single extras de pe acest album si a fost lansat in septembrie anul trecut, intre timp reusind sa ajunga pana pe primul loc in topurile americane Billboard Hot 100, Billboard Rock Songs si Billboard Alternative Rock. Cantareata Janelle Monae, care apare in rol de guest artist pe acest single, este o cantareata americana de soul si r&b, care a debutat in 2007 cu EP-ul Metropolis: Suite I (The Chase), primul EP dintr-o serie de albume concept ce o au in prim-plan pe Cindi Mayweather, un personaj android fictiv. EP-ul a fost primit bine de criticii muzicali, dar a avut un impact minor in Statele Unite unde a ajuns doar pana pe locul 115 in US Billboard 200.

Revenirile in timp sunt Shined on me, un single ce a ajuns pe primul loc in UK Dance Chart in 2001 si To build home, o melodie a formatiei britanice de jazz The Cinematic Orchestra, ce a aparut pe coloana sonora a catorva reclame si filme, cea mai recenta aparitie fiind pe coloana sonora a productiei sf americane Another Earth (2011), care ii are in distributie pe Brit Marling si Mike Cahill, cei doi fiind si autorii scenariului acestui film.

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia LXVI
Descriere: Power-play: M83 - Midnight city
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 45:19
Bit rate: 64kbps
Creată la: 07/03/2012
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: