Cutiuţa cu muzichii

Ediţia LXXI

publicat: 04/08/2012 21:00 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

In aceasta editie de vacanta am inclus cateva melodii pe care le-am ocolit in editiile trecute dar carora le-am dat sansa la o noua auditie. Printre ele se regasesc Primadona, interpretata de galeza Marina Lambrini Diamandis al carei nume de scena este Marina and the Diamonds. Marina a debutat in 2007 cand si-a compus si produs singura EP-ul de debut cu un software de calculator si si-a vandut CD-urile inregistrate prin intermediul MySpace. Interesant e si faptul ca ea este sinestezica, adica poseda o abilitate neurologica involuntara ce ii permite sa perceapa sunetele muzicale in diferite culori.

Shaka Ponk este o trupa franceza de muzica rock electric fondata in 2004 de François Charon alias Frah, un fost designer web. Proiectul muzical Shaka Ponk combina muzica cu imageria, cele mai multe efecte vizuale si muzicale din clipurile lor fiind asociate cu mascota trupei, o caracter animat pe nume Goz. Trupa are si propriul ei canal multimedia intitulat "Monkey TV" in care sunt prezentate videoclipuri si animatii inovative create chiar de membrii trupei.

La Grande Sophie este numele de scena al cantaretei franceze Sophie Huriaux, care a inceput sa cante la chitara de la varsta de 9 ani, iar la 13 ani isi facuse deja o trupa alaturi de fratele ei. A debutat la mijlocul anilor '90 cu albumul La Grande Sophie s'agrandit. In 2005 a primit premiul Victoire de la musique pentru cel de-al treilea ei album Et si c’était moi . Succesul acestui album i-a prilejuit aparitia pe scena salii Olympia din Paris. Sophie este creatoarea asa-numitei kitchen miousic, o abordare naturala, mundana a muzicii, lucru ce considera ca o diferentiaza de artistii traditionali de muzica si nu o incadreaza niciunui gen sau stil muzical.

Revenirile in timp apartin lui Euphoric Mind (Germania) si Karl X Johan (Suedia), doi muzicieni amatori pe care i-am descoperit intamplator vizionand doua clipuri video pe Youtube si Vimeo.

Enjoy!

Referinţe:

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia LXXI
Descriere: Power-play: Ed Sheeran - You need me, I don't need you
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 37:23
Bit rate: 64kbps
Creată la: 03/07/2012
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: