Cutiuţa cu muzichii

Ediţia LXXIII

publicat: 04/11/2012 21:48 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Editia din aceasta seara include melodia care a zapacit milioane de ascultatori in ultima luna, desi ea a aparut in varianta remixata din iunie anul acesta. Totusi melodia a fost lansata initial in 2008, cand Asaf Avidan, un cantautor israelian de muzica folk rock, debuta cu albumul The Reckoning. Atunci single-ul a fost distribuit doar in Israel, insa albumul i-a adus recunoasterea in tara natala, fiind la acea vreme declarat "Albumul Anului" si premiat cu Discul de Platina, devenind in acelasi timp cel mai bine vandut album produs de o casa independenta de discuri din toate timpurile in Israel. In 2012 melodia Reckoning song a fost remixata de dj-ul german Wankelmut cu subtitlul One day si a devenit repede un succes european, ajungand pe primul loc in topurile din Germania, Italia, Belgia, Elvetia sau Austria. Puteti audia originalul aici.

Surprizele muzicale ale acestei editii ii includ pe C2C s Feint. C2C sunt o trupa de patru dj fondata in 1998 in Nantes, care a castigat mai multe competitii muzicale pentru dj printre care si renumitul campionat DMC World DJ Championships (patru ani consecutivi, intre 2003-2006). Disco Mix Club (DMC) a fost initiat in 1981 de Tony Prince si a debutat ca un show radio la un post din Marea Britanie. Prince a avut o contributie importanta la popularizarea unui nou stil de mixaj cu ajutorul platanelor si pick-up-urilor (turntables). In 1983 DMC a devenit un serviciu ce oferea remixuri pentru dj, iar din 1986 a inceput sa fie organizata si competitia anuala internationala DMC World DJ Championships. Printre castigatorii din anii trecuti ai campionatului se numara si DJ Cheese (1986) una din cele mai importante figuri in istoria turntablismului, el fiind primul care a introdus tehnica scratching-ului in concursul DMC, ceea ce a modificat battle-urile dintre dj in anii urmatori.

Andy Isaac Hu alias Feint este un muzician de drum & bass (dnb) din Manchester (Marea Britanie). Genul abordat de el se numeste liquid funk sau liquid dnb, un subgen al drum & bass-ului care utilizeaza mai multe nivele instrumentale, foloseste in mod consistent voci si este orientat mai mult pe armonicitate si muzica de ambianta, imprumutand elemente din muzica disco, house, soca, jazz si funk. Mai este numit si intelligent drum and bass si este, in fapt, o abordare drum & bass mai usor de digerat de publicul larg sau, daca vreti, un compromis al drum & bass-ului cu comercialul.

Revenirile in timp le apartin lui Jay-Z si John Murphy. Young forever este un remake in versiune hip-hop a binecunoscutului hit Forever young (1984) al formatiei Alphaville. Vocea din acest single ii apartine lui Benjamin Hudson alias Mr Hudson, un cantaret britanic de muzica pop, ce a mai colaborat si cu alti artisti hip-hop renumiti precum Kid Cudy, Kanye West, Dizzee Rascal sau Tinie Tempah. John Murphy este un compozitor englez de muzica de film autodidact, detinator al unui premiu BMI. Portofoliul lui Murphy este in mare parte muzica de film pentru filme de actiune si thrillere, precum Snatch al lui Guy Ritchie, 28 Days Later (Danny Boyle), Basic Instinct 2 (Michael Caton-Jones) sau The Last House on the Left (Dennis Iliadis). Melodia Sunshine (Adagio In D Minor) se gaseste pe tema muzicala a filmului Sunshine (2007) regizat de Danny Boyle, un film sf care dincolo de lipsa de acuratete stiintifica ridica multe intrebari filozofice, fiind mai degraba un film metafizic, in genul unor filme celebre ca Solaris, 2001: A Space Odyssey, sau Event Horizon, cateva din filmele care l-au influentat pe Boyle.

Enjoy!

Referinţe:

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia LXXIII
Descriere: Power-play: Alicia Keys feat. Nicki Minaj - Girl on fire
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 40:37
Bit rate: 64kbps
Creată la: 19/11/2012
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: