Cutiuţa cu muzichii

Ediţia LXXIX

publicat: 19/05/2013 21:55 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

In aceasta editie vreau sa remarc revenirea duo-ului Daft Punk in atentia publicului cu albumul Random Access Memories, de pe care este extras single-ul Get lucky. Albumul a fost foarte bine primit de criticii muzicali, cu toate acestea unii au fost dezamagiti de directia in care a evoluat muzica Daft Punk. Albumul, in totalitatea lui, este fara indoiala un tribut adus muzicii disco si artistilor disco intr-o maniera originala, si trebuie remarcat in primul rand aparitia lui Giorgio Moroder pe acest album, chiar si numai cu vocea. Va recomand sa achizitionati acest album, nu veti regreta.

Mirrors este al doilea single promovat de pe albumul The 20/20 Experience al lui Justin Timberlake. Melodia a atins prima pozitie in UK Single Chart si a intrat in top 10 din multe topuri internationale. Desigur ca printre autorii acestei melodii se afla si Timothy Zachery Mosley alias Timbaland, care s-a aflat printre producatorii tuturor celor trei albume solo ale lui Timberlake.

Harry Bauer Rodrigues alias Baauer este un dj si producator american de muzica bass si trap care a devenit cunoscut datorita melodiei Harlem Shake ce a fost folosita ca fundal sonor in numeroase videoclipuri virale pe internet. In ciuda popularitatii de care se bucura, Baauer a incalcat drepturile intelectuale ale unor artisti ce au fost surpinsi sa isi auda vocea folosita in melodie. Totusi, Jayson Musson, unul din membrii trupei Plastic Little a carui voce este folosita in sample-ul "do the Harlem Shake", l-a sunat pe Baauer si i-a multumit pentru ca "a facut ceva util cu muzica noastra enervanta".

Revenirile in timp le aparin lui Moby si Gregorian. Melodia Dream about me este al doilea single extras de pe Hotel, al saptelea album de studio al cantautorului american Richard Melville Hall alias Moby. Hotel a fost un punct de cotitura in cariera lui Moby, fiind primul album in care muzicianul s-a indepartat de muzica dance electronica si a abordat rock-ul alternativ. Gregorian este un grup german fondat de Frank Peterson in 1991 pe modelul proiectului Enigma al lui Michael Cretu. In 1998 Peterson a reinventat grupul, alegand sa interpreteze hituri internationale in stilul gregorian. Criteriul de selectie a melodiilor a fost foarte strict si anume ca melodiile sa poata fi transpuse in scala heptatonica cunoscuta si sub numele de scala bizantina, folosita pentru compunerea psalmilor gregorieni, unul din cele mai vechi stiluri muzicale vest-europene ce au supravietuit pana astazi si care ii este atribuit Sf. Papa Grigore I cel Mare, unul din cei mai insemnati papi din istorie.

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia LXXIX
Descriere: Power-play: Ed Sheeran - Give me love
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 40:24
Bit rate: 64kbps
Creată la: 07/04/2013
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: