Cutiuţa cu muzichii

Ediţia LXXV

publicat: 19/12/2012 21:00 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Aceasta este ultima editie a «Cutiutei cu Muzichii» din 2012, dar nu si ultima postare de pe blog din acest an. In aceasta editie am adunat melodiile care mi-au atras atentia in ultimele doua luni. Printre ele, cel mai recent single al rapper-ului francez Sérigne M'Baye Gueye alias Disiz, un cantaret ce activeaza din 1999 si are deja 10 albume discografice, apoi single-ul de debut al formatiei britanice Infinity Ink, formata din dj-ii Luca Cazal alias Luca C si Alexander Williams alias Ali Love sau primul single extras de pe albumul Babel (2012) al Mumford & Sons, o trupa engleza de folk-rock fondata in 2007.

Power-play-ul ii apartine cantaretei daneze Aura Dione, al treilea single extras de pe albumul Before the Dinosaurs (2011), de pe care am mai inclus intr-o cutiuta anterioara si hitul Friends. In love with the world a fost ultima melodie pe care am decis sa o introduc in lista de melodii si trebuie sa recunosc ca mi-a placut de la prima auditie, asa ca am renuntat la titlul de power-play pentru Swedish Mafia House in favoarea ei. Aura Dione, pe numele ei real Maria Louise Jønsen, a debutat in 2008 cu albumul Columbine lansat doar in Danemarca, unde a obtinut Discul de Aur in acelasi an. Aura este coautoarea melodiei In love with the world, alaturi de Rick Nowels, un faimos producator si compozitor american, ce are in portofoliu hituri ca I follow rivers (Lykke Li), I drive myself crazy ('N Sync) sau Heaven is a place on Earth (Belinda Carlisle).

Vreau sa remarc si single-ul Pursuit of happiness care apare pe coloana sonora a filmului Project X (2012), dar care a fost lansat in 2010 pe albumul Man on the Moon: The End of Day al cantaretului american de hip-hop Kid Cudi. Aceasta versiune este remixata de dj-ul american de muzica electro-house Steve Hiroyuki Aoki caruia i se datoreaza popularizarea acestui single.

Revenirile in timp le apartin trupei germane Readymade si formatiei franceze Superfunk. Readymade s-a format in 1992 si are in portofoliu 3 albume, melodia Day 2 fiind extrasa de pe ultimul album, intitulat The Feeling Modified, aparut in 2002, cu 2 inainte de desfiintarea trupei. Interesant de spus ca termenul readymade (obiect produs in masa pentru uz general) isi are originea in creatiile artistului Marcel Duchamp (1887-1968) care a popularizat termenul de objet trouvé, o serie de obiecte de uz practic ridicate la rang de obiecte de arta, cea mai cunoscuta dintre ele fiind Fountain (1917), un pisoar asezat pe un piedestal. Superfunk este o formatie de muzica house formata in 1999 de dj-ii Stéphane Bonan alias Stephane B, Fabrice Texier alias Fafa Monteco si Hamdi Hassen alias Mike 303. Lucky star este extrasa de pe singurul lor album Hold up (2000) si contine un sample din melodia Josephine a lui Chris Rea.

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia LXXV
Descriere: Power-play: Aura Dione - In love with the world
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 42:56
Bit rate: 64kbps
Creată la: 04/10/2012
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: