Cutiuţa cu muzichii

Ediţia LXXVII

publicat: 03/03/2013 22:52 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Editia din aceasta seara continua seria melodiilor pe care le-am omis anul trecut si prima melodie din acest an pe care am remarcat-o. Este vorba despre single-ul Just Give Me a Reason interpretata de duetul format din Alecia Beth Moore alias P!nk si Nathaniel Joseph "Nate" Ruess, liderul formatiei Fun. Acesta este cel de-al treilea single extras de pe albumul The Truth About Love (2012), cel de-al saselea album de studio al cantaretei americane.

De remarcat single-ul Get free al Major Lazer, un proiect muzical al dj-ului si producatorului Thomas Wesley Pentz alias Diplo, care a inceput acest proiect muzical alaturi de Dave Taylor alias Switch, dar care a renuntat in 2011. Single-ul va fi inclus pe cel de-al doilea album Major Lazer, ce va fi lansat anul acesta. Primul lor album a aparut in 2009 si a fost inregistrat in Jamaica, in colaborare cu cativa cantareti jamaicani de dancehall dar si cativa cantareti americani cunoscuti ca Santigold sau Nina Sky. Melodia Get free se inscrie si ea in genul dancehall, un gen muzical jamaican ce a inceput sa se dezvolte in anii '70, avand radacini vagi in muzica reggae dar cu o instrumentatie electronica pregnanta, caracterizata de ritmuri rapide. Printre cei mai cunoscuti artisti de dancehall se numara Shabba Ranks, Sean Paul sau Buju Banton.

Aclamatul film Django Unchained al lui Quentin Tarantino are meritul de a fi inclus pe coloana sonora atat compozitiile lui Ennio Morricone si Luis Bacalov, binecunoscuti compozitori de muzica de film pentru productiile western italiene din anii '60-'70, cat si muzica unor cantareti ca Johnny Cash sau Jim Croce. Tema filmului este preluata din Lo chiamavano King (1971), o productie a carei coloana este semnata de Luis Bacalov. Muzica lui Bacalov nu a fost aleasa la intamplare, el fiind cel care a semnat si coloana sonora a filmului Django (1966), film care a pornit seria western ce il avea ca personaj principal pe Django, un pistolar vagabond interpretat la acea vreme de Franco Nero. Filmul original Django are reputatia celui mai violent film facut vreodata, licenta de distribuire fiindu-i refuzata in Marea Britanie pana in 1993. Melodia I got a name a aparut pe coloana sonora a filmului The Last American Hero (1973) si este dedicata de Croce in memoria tatalui sau, care a murit inainte de primul sau succes muzical, titlul melodiei facand de altfel referire la (re)numele pe care si l-a castigat Croce in perioada scursa de la moartea tatalui sau.

Revenirile in timp ii apartin lui Kenny G, cu o tema muzicala a filmului Dying young, film difuzat de curand si pe micile noastre ecrane, si lui Jack Christopher Allsopp alias Just Jack, un cantaret englez care a ajuns pana pe locul 2 in UK Singles Chart cu Starz In Their Eyes, singurul sau succes muzical de pana acum.

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia LXXVII
Descriere: Power-play: Jim Croce - I got a name
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 38:27
Bit rate: 64kbps
Creată la: 30/01/2013
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: