Cutiuţa cu muzichii

Ediţia LXXVIII

publicat: 02/04/2013 22:53 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Iata si prima editie din acest an in care am selectat mai multe single-uri recent lansate, aparute in primele luni ale lui 2013 sau in ultimele doua luni ale lui 2012. Prima melodie pe care vreau sa o remarc este intitulata Under interpretata de Alex Hepburn, o cantautoare britanica de origine scotiana; melodia reprezinta primul single extras de pe albumul ei de debut Together alone, ce va aparea in aceasta luna. Alex Hepburn si-a facut debutul muzical anul trecut cu un EP eponim, dar a intrat in atentia publicului inca din 2011, cand a participat in turneul european al lui Bruno Mars.

Asaf Borger alias Borgore este un dj si producator israelian de dubstep care, in mod curios, a fost baterist al unei formatii de death metal. De altfel, el isi auto-intituleaza muzica Gorestep - dubstep cu influente de heavy metal.

Leslie Grace este o cantareata americana cu parinti de origine dominicana ce a debutat cu un cover dupa Will you still love me tomorrow (1960, The Shirelles) dar in versiune bachata. Bachata este un gen muzical originar din Republica Dominicana (insulele Hispaniola) care initial s-a numit amargue (muzica amara) din cauza subiectelor ei romantice pline de amar si tristete. Melodia este cantata in spanglish, un amestec de versuri in limba engleza si spaniola, cu toate acestea versiunea ei a ajuns pana pe locul 1 in topurile Billboard Tropical Songs si Latin Airplay, Leslie devenind cea mai tanara cantareata ce reuseste aceasta performanta muzicala.

Power-play-ul editiei este No freedom, al doilea single extras de pe Girl Who Got Away (2013), al patrulea album de studio al cantaretei engleze Florian Cloud de Bounevialle O'Malley Armstrong alias Dido. Melodia este compusa de Dido si Rick Nowels, un compozitor si producator american castigator al premiului Ivor Novello, care este co-autor al altui hit al lui Dido - White flag, dar si al altor hituri precum I follow rivers (Lykke Li), Summertime sadness (Lana Del Rey), The power of goodbye (Madonna) sau I drive myself crazy (N'Sync).

Revenirile in timp apartin La Bionda, legendarul duo italian format din fratii Carmelo si Michelangelo La Bionda, pionieri ai italo-disco-ului, ce sunt considerati printre inventatorii acestui gen muzical si Sunlite, o alta trupa italiana de eurodance ramasa in anonimat, ce a lansat un singur single, un cover dupa hit-ul Early in the morning al trupei britanice Vanity Fare; in 1969, single-ul original a ajuns pana pe locul 8 in UK Singles Chart si a fost distins cu Discul de Aur. De remarcat ca primul hit al Vanity Fare din 1968 era tot un cover dupa I live for the sun al trupei americane The Sunrays, ce aparuse cu trei ani mai devreme.

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia LXXVIII
Descriere: Power-play: Dido - No freedom
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 34:39
Bit rate: 64kbps
Creată la: 09/03/2013
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: