Cutiuţa cu muzichii

Ediţia XCIII

publicat: 22/06/2014 16:39 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Editia de astazi o voi incepe cu power-play-ul care vine de la trupa britanica James ce implineste in acest an 32 de ani de activitate. Melodia Moving on face parte din albumul Le petite mort (2014), al treisprezecelea album discografic al trupei, ce vine la patru ani distanta de ultimul. Albumul are pe coperta un craniu multicolor stilizat si titlul sau subliniaza tema mortii ce predomina in versurile pieselor scrise de Tim Booth, liderul vocal al trupei, care in ultimii doi ani si-a pierdut mama si cel mai bun prieten. Videoclipul melodiei este un scurt-metraj de animatie regizat de cantautorul scotian Ainslie Henderson. Va recomand sa urmariti acest videoclip miscator care transpune foarte bine in imagini versurile melodiei.

O alta surpriza deosebita pentru mine este videoclipul Kieszei, Hideaway, care este realizat in stilul anilor '90 si scenele sale contin mai multe referinte catre diverse simboluri specifice acelei decade, printre care se numara Madonna, Spice Girls, Kylie Minogue, MC Hammer, C+C Music Factory, miscarile de dans, grafitti-urile sau vestimentatia. De remarcat ca intregul videoclip este tras intr-o singura filmare continua si chiar daca coreografia nu este sincronizata perfect pe alocuri, rezultatul final merita urmarit. Kiesa Rae Ellestad alias Kiesza este o cantareata si dansatoare canadiana, iar aceasta melodie reprezinta debutul ei muzical. Hideaway a ajuns deja pe locul 1 in UK Dance si in UK Singles Chart si a primit aprecieri pozitive deosebite din partea criticilor muzicali.

Undo este melodia cu care reprezentanta Suediei a participat in finala concursului Eurovision 2014 desfasurat in Copenhaga (Danemarca) pe 10 mai. Melodia a ocupat locul 3 dupa anuntarea rezultatului votului si este melodia care mi-a atras in mod deosebit atentia nu numai datorita versurilor ci si datorita scenografiei pregatite pentru cantareata Sanna Nielsen. Sanna a castigat editia de anul acesta a competitiei Melodifestivalen, ce se desfasoara anual in Suedia pentru alegerea reprezentantului la Eurovision, dupa 6 participari fara succes intre 2001 si 2011.

Revenirile in timp apartin trupei Coldplay cu Don't panic, un single de pe albumul lor de debut Parachutes (2001) si duo-ului francez Cats on trees format in 2007 de Nina Goern si Yohan Hennequin; melodia Sirens call este primul single extras de pe albumul de debut Cats on trees aparut in 2013, dar a avut un succes limitat la spatiul francofon, ajungand pana pe locul 3 in topul francez si pana pe locul 5 in topul belgian.

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia XCIII
Descriere: Power-play: James - Moving on
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 34:46
Bit rate: 64kbps
Creată la: 01/05/2014
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: