Cutiuţa cu muzichii

Ediţia XCIV

publicat: 29/06/2014 20:54 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

We are one (Ole ola) este cantecul Campionatului Mondial de Fotbal 2014 ce se desfasoara in aceste zile in Brazilia. Melodia este inclusa pe albumul One Love, One Rhythm – The 2014 FIFA World Cup Official Album, ce include melodii compuse si selectate pentru Cupa Mondiala 2014. Pe acest album apar mai multi artisti binecunoscuti ca Pitbull, Jennifer Lopez, Santana, Wyclef Jean, Avicii, Aloe Blacc, Bebel Gilberto sau Shakira. Pe langa cantecul oficial exista si un imn oficial al acestei editii - Dar um Jeito (We Will Find a Way), dar si un cantec oficial al mascotei intitulat Tatu Bom de Bola. Mascota campionatului din Brazilia este Fuleco, un personaj ce reprezinta un tatu (armadilho in portugheza) un mamifer placentar specific continentului sud-american ce este pe cale de disparitie din cauza ca este folosit pentru experimente medicale in special pentru studiul leprei, tatu-ul fiind unul dintre putinele animale ce pot contracta aceasta boala infectioasa.

Me and my broken heart este debutul muzical al trupei engleze Rixton, formata din patru baieti din Manchester ce si-au inceput cariera muzicala postand cover-uri pe Youtube, unde au cunoscut un succes deosebit. Interesant faptul ca melodia lor nu a intrat inca in topul britanic UK Singles Chart, dar a reusit sa ajunga pana pe locul 14 in topul american Billboard Hot 100.

Julien Dore este un cantaret francez ce a castigat editia Nouvelle Star din 2007, un spectacol tv francez bazat pe franciza Pop Idol. Primul sau album Ersatz (2008) a fost un succes in Franta, fiind prezent de nu mai putin de 2 ani in clasamentul celor mai bine vandute albume. Cea mai cunoscuta aparitie a sa este in duetul cu Béatrice Martin alias Cœur de pirate pentru hitul Pour un infidèle care a ajuns pana pe locul 1 in topul francez. Paris-Seychelles este primul single extras de pe al treilea album discografic intitulat Løve (2013), de altfel al treilea album consecutiv al sau care ajunge in primele patru locuri in topul francez al celor mai bine vandute albume.

Revenirile in timp le apartin lui Fancy, cu "When clowns cry" de pe albumul D.I.S.C.O. din 1999 - un single ce aduce aminte de muzica europop a anilor '80 cu un amestec de muzica eurodance a anilor '90, insa acest lucru nu e de mirare fiindca albumul este produs de David Brandes care a mai colaborat cu Bad Boys Blue si Felix Gauder care a fost producatorul trupei eurodance E-rotic - si Reckless, numele de scena al dj-ului eleno-american Thanos Lampropoulos, un artist foarte apreciat in tara natala, care a incercat sa obtina in 2010 succesul international cu single-ul "The end".

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia XCIV
Descriere: Power-play: Puggy - Ready or not
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 37:36
Bit rate: 64kbps
Creată la: 02/06/2014
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: