Cutiuţa cu muzichii

Ediţia XCIX

publicat: 14/01/2015 21:47 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

pentru cineva special care m-a rănit

Power-play-ul editiei de astazi este tema principala a filmului Interstellar - in regia lui Christopher Nolan - compusa de faimosul compozitor german Hans Zimmer. Filmul este o incursiune filosofica pe marginea paradigmei conceputa de Einstein, Schwartzchild si Hawking despre timp si spatiu. Filosofica pentru ca toate fenomenele fizice imaginate in film, desi supervizate de fizicianul Kip Thorne, descriu in notiuni vizuale si lingvistice omenesti legi ale Universului ale caror manifestari pot fi cu greu imaginate din expresiile unor formule matematice. Coloana sonora realizata de Zimmer acompaniaza cu un tempo delicat si inefabil scenele filmului, iar tema principala se repeta in diverse aranjamente de-a lungul intregului film. Acesta este unul din acele filme neobisnuite in care muzica completeaza cu peste masura emotia ce este transmisa in imagini si cuvinte.

Kwabs este un cantaret englez de origine ghaneza ce a debutat ca lider vocal in National Youth Jazz Orchestra. In 2011 a facut parte din lotul de 12 muzicieni selectati pentru a interpreta melodii intr-un spectacol special organizat la palatul Buckingham. Walk face parte de pe cel de-al treilea sau EP discografic, lansat in octombrie anul trecut.

Love story este cel de-al cincilea single de pe albumul de debut Mini World al cantaretei franceze Indila. Albumul a ajuns pana pe locul 1 in topul francez si a fost certificat cu Discul de Platina in Polonia, Discul de Diamant in Franta si Discul de Aur in Belgia. De remarcat ca versurile tuturor melodiilor de pe album ii apartin Indilei, care a compus si muzica lor in colaborare cu Pascal Boniani Koeu alias Skalp, un producator si compozitor francez.

Revenirile in timp le apartin formatiei americane de rock Daughtry cu melodia Over you de pe albumul eponim aparut in 2006 si duo-ului belgian Soulsister, o formatie populara in spatiul francofon in anii '90 cu single-ul I need some time de pe ultimul lor album Swinging Like Big Dogs (1994), aparut cu putin timp inainte de despartirea lor.

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia XCIX
Descriere: Power-play: Hans Zimmer - Interstellar (main theme)
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 33:53
Bit rate: 64kbps
Creată la: 06/12/2014
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: