Cutiuţa cu muzichii

Ediţia XLIX

publicat: 10/06/2011 23:16 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Editia din seara aceasta aduce mai multe noutati, printre care merita enumerate melodia castigatoare la concursul Eurovision desfasurat in mai in Dusseldorf (Germania), interpretata de duetul azer format din Eldar Gasimov (Ell) si Nigar Jamal (Nikki), al doilea single Lady Gaga extras de pe albumul Born this way (2011), al patrulea single Rihanna extras de pe albumul Loud (2010) si hitul electro-house Beautiful people al lui Chris Brown extras de pe albumul F.A.M.E. (2011), produs in colaborare cu Benny Benassi.

Vreau sa remarc power-play-ul listei, o melodie a duo-lui feminin The Pierces, format din doua surori din Birmingham (Alabama) crescute intr-o familie de parinti fosti hippioti care le-au cultivat talentul muzical si le-au incurajat sa urmeze o cariera artistica. Numele lor sunt Allison Pierce (blonda) si Catherine Pierce (bruneta) si au debutat in 2000 cand au lansat albumul The Pierces, muzica lor surprinzand inefabilul stil folk-rock al anilor '60, intr-o nota contemporana as spune. Al treilea si cel mai recent album al lor este intitulat You & I (2011), iar primul single You'll be mine m-a fascinat de la prima auditie.

Melodia trupei Deep Zone este ceva mai vechiuta, un remember house de la mijlocul anilor '90 care a fost insa remixat si re-editat in 2009, dar am preferat versiunea originala. Probabil ca cea mai neasteptata melodie din playlist este cea a formatiei The Calm Blue Sea, o trupa experimentala de rock din Texas, iar melodia recunosc ca e putin nelalocul ei fiindca nu ma dau in vant dupa un astfel de gen muzical. Am fost insa impresionat de fundalul muzical al videoclipului ce surprinde un timelapse al cerului filmat la centrul VLT (Very Large Telescope), un grup de patru telescoape gigantice amplasate la observatorul astronomic din Cerro Paranal (Chile), situat la o altitudine la 2635 metri chiar in desertul Atacama. Dansul telescoapelor si imaginile fabuloase suprinse de Stephane Guisard si Jose Francisco intr-un film de doar 8 minute si 10 secunde au fost acompaniate de melodia We happy few a celor de la The Calm Blue Sea.

Enjoy!

Referinţe:

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii
Descriere: Power-play: The Pierces - You'll be mine
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 39:22
Bit rate: 64kbps
Creată la: 30/05/2011
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: