Cutiuţa cu muzichii

Ediţia XXXV

publicat: 24 aprilie 2010 12:04 | actualizat: 2020-08-3030 august 2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor: Leonardo

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

In aceasta seara am facut o cutiuta cu melodiile care mi-au atras atentia in acest inceput de 2010. Adevarul este ca incep sa nu ma mai regasesc in muzica pop a acestei decade si, in fapt, nici nu cred ca mai exista genul pop cu adevarat. Muzicienii incep sa epateze in fel si chip pentru impresionarea tinerei generatii care, este evident, nu mai are aceleasi aspiratii care framintau sufletul tinerilor de acum 20-30 de ani. In consecinta, liniile instrumentale ale melodiilor se bazeaza pe stereotipuri ce prind la publicul tanar iar mesajul lor devine din ce in ce mai lipsit de substanta. Probabil ca incep sa imbatranesc, dar daca ma gandesc la muzica punk rock a anilor ’70 sau muzica new wave a anilor ’80, macar acele curente muzicale exprimau o forma de lupta a tinerei generatii impotriva prejudecatilor si constringerilor sociale pe cand acum prejudecatile si constringerile nu mai sunt la ordinea zilei, as putea spune chiar ca situatia s-a inversat. In mod ironic, dupa o lupta de 40 de ani pop-ul, rock-ul si toate subgenurile lor au invins (prin schimbarea mentalitatilor) doar pentru a-si pierde suflul – ca sa nu zic ”si-au dat duhul” – dupa anul 2000.

Ce pot sa mai zic? Enjoy ce-a mai ramas din muzica.

Liste de melodii (1):

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Ajutor

Cauţi o melodie şi ai nevoie de ajutor în identificarea ei? Îţi recomand să mă contactezi prin intermediul acestui formular.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii
Descriere: Power-play: OneRepublic - All the right moves
Gen muzical: Various
Conţine: 13 melodii
Timp total: 48:52
Bit rate: 64 kbps
Creată la: 03 februarie 2010

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii:

Artişti asociaţi: