Mirabela Dauer - Eşti visul meu (1986)

publicat: 06/11/2011 18:09 | actualizat: 2020-01-1212/01/2020 14:57 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

multumiri lui Paul

In acest weekend am avut sansa sa ascult cinci albume vinil ale Mirabelei Dauer si drept sa spun mi-au placut foarte mult. Bineinteles, multe dintre melodii le cunosteam foarte bine din copilarie, pe altele mi le-am reamintit cu aceasta ocazie. Am avut surpriza sa aflu si titlul unei melodii (Doar iubirea) pe care o cautam de foarte mult timp si despre care stiam foarte vag ca e cantata de Mirabela Dauer.

Probabil ca unii dintre vizitatori vor fi dezamagiti de acest post, dar vreau doar sa le spun ca postarile pe care le fac aici sunt de fiecare data atent evaluate din punct de vedere personal, iar in al doilea rand situl «Cutiuta cu Muzichii» nu isi propune sa abordeze o politica editoriala care sa favorizeze un gen muzical sau un artist anume. Singurul criteriu ramine ca intotdeauna orice fel de muzica atata timp cat versurile melodiilor nu instiga la violenta sau discriminare. Cat despre valoarea artistica, aici totul este subiectiv, iar despre acest lucru nu pot face eu evaluari obiective cat timp nu ma consider un critic muzical.

Muzica usoara romaneasca poate fi blamata pentru foarte multe defecte, cel mai des mentionat fiind acela ca este prea romantic-siropoasa. Totusi, din punctul meu de vedere, muzica usoara romaneasca - asa cum o cunoastem inainte de 1990 - este si ramane un stil muzical unic la nivel international. Melodicitatea ei este de necontestat, iar inspiratia lirica a versurilor este uneori remarcabila - la acest capitol lirismul textierilor romani, alaturi de cel al unor poeti romani renumiti dupa care au fost adaptate unele texte, nu poate fi negat chiar nici de cei mai aprigi detractori. Cei ce regreta muzica romaneasca usoara isi amintesc cu nostalgie de persoane dragi din viata lor din acea perioada si cu siguranta de melodii care exprimau in cuvinte simple, in limba romana, trairile fiecaruia pentru prima lor dragoste.

Revenind la albumul de fata, el este unul dintre cele mai bune albume ale Mirabelei Dauer. La acest album au contribuit compozitori binecunoscuti si apreciati ca Anton Suteu, Cornel Fugaru, Horia Moculescu, Marius Teicu sau Vasile V. Vasilache si textieri ca Angel Grigoriu, Eugen Rotaru, Dan Dumitriu, Romeo Iorgulescu, Corina Braneanu (care a mai colaborat cu Margareta Paslaru, Rosu si Negru si Cornel Fugaru), Roxana Popescu (care a scris versurile melodiei De-ar fi sa vii a Mihaelei Runceanu).

De remarcat duetul pe care Mirabela Dauer il face cu regretatul solist Dan Spataru din melodia Nu stiam ca ma iubesti si tu, dar si duetul cu Marian Nistor, liderul formatiei Savoy, din piesele Amintiri si Iarta-ma. In 1984 Mirabela Dauer primeste Premiul Special al Juriului la Festivalul Mamaia pentru piesa Viata mea, iar in 1985 primeste Premiul de Popularitate in cadrul aceluiasi festival pentru piesa De ce nu-mi spui că mă iubești? (aceasta melodie va aparea ulterior ca prima piesa pe albumul cu acelasi titlu lansat in 1988). Melodia mea preferata de pe acest disc este Cantec pentru Soare si Pamant, dar trebuie sa admit ca si celelalte melodii m-au facut sa vibrez in mod special amintindu-mi de vremurile in care le ascultam in programele radio.

Melodiile sunt extrase in format mp3 de pe vinilul original, iar in unele cazuri este posibil ca sunetul sa fie insotit in unele momente de un zgomot slab specific rularii discului.

Muzica: Marian Nistor (1, 3), Anton Suteu (2, 4), Horia Moculescu (5), Marcel Dragomir (60, Vasile V. Vasilache (7, 8, 11), Cornel Fugaru (9), Marius Teicu (10, 12)

Versuri: Mihail Saulescu (10, Dan Dumitriu (2, 4, 90, Maria Steara (3), Roxana Popescu (5), Corina Braneanu (6), Eugen Rotaru (7, 11, 12), Angel Grigoriu, Romeo Iorgulescu (8, 10)

Formatiile: Savoy (1, 3), Anton Suteu (2, 4), de Estrada a R.TV. dirijori Cornel Popescu (5, 7, 11), Sile Dinicu (6, 8), Dan Ardelean (10), Cornel Fugaru (9), Ionel Tudor (12)

Redactor de disc: Romeo Vanica

Transpunere pe disc: Remus Stoica

Grafica: Ana Golici

Fotografia: Ioan Oprea

Tiparul: I.P. Bucurestii-Noi

Inregistrari: R.T.V. si Electrecord

Enjoy!

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Mirabela Dauer - Eşti visul meu - 1986
Descriere: al saşelea album al solistei Mirabela Dauer
Gen muzical: Românească
Conţine: 12 melodii
Timp total: 47:00
Bit rate: 64kbps
Creată la: 06/11/2011
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: