Best of Italo-Disco (vol. 6)

publicat: 30/07/2015 21:41 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Inchei seria cutiutelor cu muzica italo-disco cu o lista de melodii din care vreau sa remarc trei dintre ele. Prima este Olé, olé, olé (The name of the game) interpretata de trupa belgiana The Fans. Aceasta melodie este cea care a introdus in cultura fotbalistica refrenul "Ole, ole, we are the champions". Cu toate acestea, refrenul fusese inventat de compozitorul beligian Roland Verlooven in 1986. Acesta a fost rugat la acea vreme de Hans Kusters, directorul unei case de discuri, sa compuna un cantec pentru campioana Belgiei, R.S.C. Anderlecht Bruxelles, care sa se intituleze "Anderlecht Champion". Prima versiune a fost inregistrata in olandeza si franceza si interpretata de cantaretul belgian Grand Jojo alaturi de jucatorii echipei de fotbal Anderlecht. In 1987 Verlooven a inregistrat o versiune in limba engleza, pentru a populariza melodia la nivel international, sub pseudonimul The Fans, alaturi de J. Deja. De remarcat ca Verlooven a fost un compozitor si producator prolific in anii '80 in Benelux, el fiind de altfel cel care a compus melodia Daar gaat ze cunoscuta de publicul international in versiunea engleza intitulata Close encounters.

A doua melodie este Le divas du dancing in interpretarea cantaretului francez de origine algeriana Philippe Cataldo. Acesta a fost singurul sau hit, ce a ajuns pana pe pozitia 8 in topul din Franta in 1986, insa sample-uri din aceasta melodie au fost utilizate ulterior in diverse alte hituri. Cel mai cunoscut dintre ele este Don't you feel the beat (1994) in interpretarea Timeshift - un proiect muzical belgian ce il avea ca vocalist pe cantaretul de country Patrick De Brouwer alias Indy Lee Rogers. Melodia a ajuns pana pe locul 5 in Ultratop - topul din Belgia - si a cunoscut un succes notabil si in Top 30 al Radio Contact Romania.

Cheri cheri lady este al treilea single din discografia Modern Talking ce a atins pozitia numarul 1 in topul german, dupa You're my heart, you're my soul si You can win if you Want. Acesta a fost singurul single extras de pe cel de-al doilea lor album intitulat Let's talk about love si a petrecut nu mai putin de 24 de saptamani in topul german, fiind premiat cu Discul de Aur atat in Germania cat si in Franta.

Enjoy!

Liste de melodii (1):

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Best of Italo Disco (vol.6)
Descriere: muzica italo disco
Gen muzical: Italo-Disco
Conţine: 20 melodii
Timp total: 01:33:22
Bit rate: 64kbps
Creată la: 17/02/2012
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: