Actori cântăreţi (vol. 1)

publicat: 24/08/2010 23:13 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Putini dintre noi stiu ca unii dintre actorii pe care ii urmarim in filmele hollywoodiene sunt in viata de zi cu zi muzicieni sau membri ai unor formatii muzicale. Lista din aceasta seara aduna laolalta citiva dintre actorii ce si-au dovedit talentul muzical fie in filmele in care au jucat, fie pe cont propriu. Lista este evident mai lunga si voi incerca sa va aduc in mai multe volume melodii demne de atentie. Este adevarat ca multi dintre actorii consacrati au tinut mortis sa isi dezvolte si o cariera artistica in muzica insa nu multi dintre ei au si reusit sa convinga criticii de specialitate sau chiar publicul. Unii dintre ei fac muzica pentru propria lor placere, altii o fac pentru propriul lor orgoliu.

Exista insa si citeva povesti nestiute despre oamenii din spatele vocilor actorilor ce ne-au impresionat in musicaluri sau filmele in care au aparut in ipostaza de solisti vocali. In spatele multora dintre ei au stat dubluri care au interpretat in locul lor. Acesta este si cazul lui Marni Nixon, o soprana americana cunoscuta ca Vocea Hollywood-ului. Marni este cea care a cantat in musicalul West Side Story, film in care Natalie Wood a impresionat telespectatorii cu vocea ei - desi ea facea doar playback - si tot Marni s-a aflat in spatele vocii lui Audrey Hepburn in My fair lady.

Acesta este si motivul pentru care am ocolit in aceasta lista actori care nu au interpretat in original melodiile din filmele lor si am preferat sa aduc in prim-plan actori surprinzatori precum Steven Segal sau Kevin Bacon, care nu par la prima vedere atat de potriviti pentru muzica, desi ei au deja mai multe albume la activ. In lista il veti regasi si pe Baz Luhrmann, un binecunoscut scenarist si regizor, insa el a interpretat si citeva roluri marunte in filme mai putin cunoscute de la inceputul anilor '80. Am inclus, de asemenea, versiunea originala a hit-ului Je t'aime... moi non plus, interpretata de Brigitte Bardot impreuna cu Serge Gainsbourg in 1967, melodie care nu a fost lansata oficial decat 20 de ani mai tirziu.

Liste de melodii (1):

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Actori cântăreţi (vol.1)
Descriere: melodii interpretate de actori cunoscuti
Gen muzical: Various
Conţine: 20 melodii
Timp total: 01:16:46
Bit rate: 64kbps
Creată la: 09/07/2010
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: