Actori cântăreţi (vol. 2)

publicat: 04/03/2011 01:01 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Continuarea cutiutei cu muzichii cantate de actori (de meserie si nu cantareti deveniti actori) vine cu ceva intr-adevar deosebit. Doi duri ai filmelor western, Clint Eastwood (1969) - de pe coloana sonora a filmului Paint your wagon, pe care mai apare si Lee Marvin, un alt actor celebru in filme western - si Jeff Bridges, ce a jucat anul trecut in remake-ului filmului True Grit, filmul original datand tot din 1969 si care ii aducea atunci un premiu Oscar lui John Wayne pentru Cel mai bun rol principal.

Il veti regasi in lista si pe Leonard Nimoy, actorul ce l-a interpretat pe inconfundabilul Mr. Spock din seria Star Trek intre 1966 si 1986, si alti patru actori ce si-au construit o imagine de "macho man" in filmele hollywoodiene: "virilul" Antonio Banderas de pe coloana sonora a filmului The Mambo Kings (1998), "troianul" Eric Bana de pe albumul sau Out of Bounds (1994), "spartanul" Gerard Butler cu o melodie din musicalul Fantoma de la Opera (2004), si "rebelul" Nicolas Cage de pe coloana sonora a filmului Wild at heart (1990).

De remarcat si cantecul Que sera sera (Whatever will be will be) interpretat in original de Doris Day si al carui titlu este confuz. Desi titlul sau pare ca este in limba spaniola, el nu este corect gramatical (corect ar fi lo que sea será). Compozitorul Jay Livingston a imprumutat expresia Che sera sara dintr-un film italian pe care il vizionase, considerand ca titlul e foarte potrivit pentru un nou cantec, iar textierul Ray Evans l-a adaptat in limba spaniola. Insa nici expresia Che sara sara nu este corecta gramatical in limba italiana moderna (corect ar fi Quello che sarà sarà), dar se pare ca acest lucru nu a impiedicat cu nimic ca acest cantec sa devina un succes international.

Enjoy!

Liste de melodii (1):

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Actori cântăreţi (vol.2)
Descriere: melodii interpretate de actori
Gen muzical: Various
Conţine: 20 melodii
Timp total: 01:07:48
Bit rate: 64kbps
Creată la: 20/11/2010
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: