Boy Bands (vol. 2)

publicat: 24/02/2013 21:51 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Maurice Starr, cel ce ii descoperise pe New Edition la unul din spectacolele sale de tinere talente, va forma in 1984 o noua trupa de baieti: New Kids on the Block. Acestia vor lansa in 1986 primul lor album, cele mai multe melodii fiind semnate de Starr. Totusi, albumul nu a avut succes comercial, insa cel de-al doilea lor album, Hangin'tough, lansat in 1989, va fi premiat cu trei Discuri de Platina in Statele Unite si va ajunge pana pe locul 25 in US Billboard 200.

Desi New Edition pornise moda trupelor de baieti moderne, New Kids on the Block sunt primii care vor da consistenta termenului "boy band", termen ce nu existase pana in anii '90. Geniul lui Starr care a adus conceptul din muzica r&b in muzica pop a dat rezultate, stabilind trasaturile definitorii ale "boy band"-urilor moderne: membrii trupei executau dansuri coregrafice complexe, interpretand pe rand pasajele muzicale.

Totusi, trupele de baieti erau de cele mai multe ori o forma de exprimare a compozitorilor si producatorilor din spatele lor, rareori avand ocazia sa isi compuna singure melodiile, ci avand doar rolul de "fatada", membrii fiind alesi pe spranceana pentru a avea priza la public si pentru a crea spectacol, de multe ori ei neavand calitati vocale deosebite. De exemplu, trupele Take That si East 17 au fost create practic in jurul cantautorilor Gary Barlow si Tony Mortimer, care compuneau multe dintre melodiile trupelor lor. Un exemplu contrar a fost Five, in care membrii trupei isi compuneau aproape toate melodiile singuri.

Membrii boy band-urilor care nu respectau anumite intelegeri contractuale ce puteau afecta imaginea trupei in ansamblul ei, erau indepartati de manageri. Acesta a fost si cazul lui Robbie Williams, membru al trupei Take That, care, din cauza abuzului de droguri si alcool, cu putin inainte de spectacolul MTV Europe Music Awards din 1995, a fost exclus din trupa. Acesta a marturisit ulterior ca era frustrat din cauza faptului ca ideile sale in privinta compozitiilor nu erau luate in considerare niciodata, dar cu certitudine ca firea sa rebela a contribuit in mare parte la despartirea de Take That. Williams a fost insa o exceptie de la regula ca cei mai multi baieti ce nu erau lideri ai trupelor erau lipsiti de talent muzical. La putin timp dupa ce Williams a parasit Take Take, el a inceput o cariera solo remacabila, care a reusit sa submineze popularitatea fostei sale trupe, care s-a destramat dupa numai sapte luni.

  • Bros - 3 membri (Marea Britanie)
  • Good Shape - 4 membri (Belgia)
  • No Mercy - 3 membri (Statele Unite)
  • The Osmonds - 6 membri (Statele Unite)

Enjoy!

Liste de melodii (1):

Referinţe:

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Boy Bands (vol.2)
Descriere: melodii interpretate de trupe de baieti
Gen muzical: Various
Conţine: 20 melodii
Timp total: 01:17:57
Bit rate: 64kbps
Creată la: 12/05/2012
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: