Cupa Mondială FIFA 1966-2014

publicat: 12/06/2010 23:11 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Pentru ca tot a inceput Campionatul Mondial din Africa de Sud va aduc o cutiuta muzicala cu imnurile si cantecele oficiale ale acestei competitii incepand cu 1966. Exista probabil pentru multi nedumerirea cu privire la diferenta dintre imn si cantec oficial al campionatului mondial de fotbal. Conceptul de imn a aparut probabil (pentru ca nu am gasit inca nimic concret pe internet, foarte slaba informatia pe aceasta tema) din 1978, cind Ennio Morricone a compus Marsul Oficial al Cupei Mondiale din Argentina 1978. Pina in acel moment nu exista conceptul de imn oficial, melodiile fiind fie un cantec dedicat de un artist Mondialului (1966), fie doar temele de deschidere (1970 si 1974) ale celor 2 televiziuni importante ce transmit campionatul o data la patru ani, BBC respectiv ITV. Din punct de vedere istoric vorbind, Cupa Mondiala din Franta aduce pentru prima data si conceptul de cantec oficial al campionatului mondial, ce promoveaza mai ales diverse actiuni conexe campionatului de fotbal, precum actiunile umanitare sau spoturile publicitare. Cu toate acestea, a ramas inca o traditie ca BBC si ITV sa aiba propriile versiuni de teme speciale pentru fiecare editie a campionatului mondial de fotbal.

De remarcat ca printre artistii care au contribuit de-a lungul timpului la melodiile campionatelor mondiale de fotbal, ii gasim in mod surprinzator pe Ennio Morricone, Giorgio Moroder, Andrew Lloyd Webber, Jean-Michel Jarre sau Vangelis. Exista de asemenea obiceiul ca melodiile sa fie in limba oficiala a tarii in care se desfasoara campionatul dar cele mai multe din aceste imnuri si cantece sunt interpretate in limba engleza sau spaniola.

Enjoy!

Liste de melodii (1):

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cupa Mondiala FIFA - 1966-2014
Descriere: Imnuri si cantece oficiale
Gen muzical: Various
Conţine: 22 melodii
Timp total: 01:17:38
Bit rate: 64kbps
Creată la: 12/06/2010
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: