Duete (vol. 1)

publicat: 26/03/2012 21:09 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Asa cum am scris si in descrierea listei de melodii, cutiuta de astazi este dedicata unor duete celebre din muzica internationala. Cei ce vor parcurge titlurile melodiilor poate ca vor fi insa contrariati la vederea unor nume de cantareti mai putin familiare. Acest lucru imi da insa oportunitatea sa ma opresc asupra unora dintre ele.

Seiko Matsuda, pe numele sau real Noriko Kamachi, este o cantautoare japoneza nascuta in 1962, care are deja peste 30 de ani de cariera muzicala, timp in care a lansat peste 45 de albume de studio si a depasit cateva recorduri de vanzari inca ne-egalate in tara sa natala. Datorita succesului ei, ea a primit supranumele de Eternal Idol, titlu ce este acordat artistilor japonezi care au foarte multi fani (de ordinul milioanelor), foarte populari, cu foarte multe hituri muzicale si nu in ultimul rand cu o mare influenta culturala si personala asupra publicului. Seiko a debutat in 1980 si pana acum a avut nu mai putin de 26 de melodii ce au ajuns pe primul loc in topul de vanzari din Japonia, dintre care 24 au fost consecutive (1988-2000) si mai detine de asemenea multe alte recorduri de vanzari de single-uri si albume. La data la care facea duet cu Donnie Wahlberg, Seiko incepea popularizarea muzicii ei in Statele Unite, probabil singurul lucru in care a esuat. Totusi, ea a reusit in Japonia in principal datorita inspiratiei cu care a reusit sa se reinventeze de fiecare data, ea devenind un model pentru milioane de adolescente din Asia care ii copiaza coafurile, vestimentatia si machiajul.

Melodia duetului William So si Kit Chan este extrasa pe coloana sonora a filmului Boh lee chun (Gorgeous) din 1999, care ii are in distributie pe Jackie Chan si Qi Shu. William So, pe numele sau real Sou Wing Hong, este un actor si cantaret chinez, castigator al New Talent Singing Awards din 1985, un concurs muzical cu o traditie de 20 de ani, organizat de TVB - al doilea post de televiziune ca audienta din Hong Kong. So detine mai multe premii muzicale castigate intre 1989 si 2002. Kit Chan, pe numele sau real Chén Jiéyí, este o cantareata singaporeza ce face parte din generatia de artistilor ce au reusit sa se impuna pe piata internationala in special in Hong Kong si Taiwan. Pe langa multele sale preocupari ca actrita, scriitoare, poeta, specialist pr si antreprenoare, Chan a fost numita prima ambasadoare a Consiliului National al Tinerilor din Singapore, o organizatie ce promoveaza valorile morale si spiritul de voluntariat in randurile tineretului. A fost prima cantareata locala ce a fost aleasa sa interpreteze imnul cu ocazia National Day (ziua in care se celebreaza obtinerea independentei orasului-stat Singapore fata de Malaezia in 1965) si este singura cantareata care a fost invitata sa cante imnul de trei ori pana acum. De remarcat ca atat William So cat si Kit Chan sunt foste staruri de cantopop - denumire colocviala sub care este cunoscuta muzica populara de limba cantoneza in Hong Kong, un subgen al muzicii c-pop (muzica populara chineza).

Pia Zadora, pe numele sau real Pia Alfreda Schipani, este o cantareata si actrita americana ce a devenit cunoscuta in 1981 dupa rolul din filmul Butterfly, pentru care a primit un premiul Golden Globe la categoria Noul star al anului. In paralel cu cariera de actrita ea a urmat si o cariera de cantareata, obtinand cateva succese muzicale notabile in principal in Europa. Duetul cu Jermaine Jackson este extras de pe coloana sonora a filmului Voyage of the Rock Aliens (1984) in care a detinut rolul principal si pe a carui coloana sonora au fost incluse mai multe melodii de pe albumul ei Let's dance tonight din acelasi an.

Enjoy!

Liste de melodii (1):

Vezi şi paginile:

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Duete (vol.1)
Descriere: melodii cantate de duete celebre
Gen muzical: Various
Conţine: 25 melodii
Timp total: 01:43:03
Bit rate: 64kbps
Creată la: 14/03/2012
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: