Duete (vol. 2)

publicat: 06/06/2012 21:27 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Cutiuta de astazi include trei dintre cele mai cunoscute duete din toate timpurile. I got you babe, a fost compus de Salvatore "Sonny" Bono in 1965, in garajul casei in care se mutase impreuna cu proaspata lui sotie Cher. Era cea de-a doua piesa lansata sub semnatura Sonny & Cher, anterior cei doi activand sub numele de Caesar and Cleo. Melodia a devenit cel mai mare hit al duo-ului, dar si una din piesele definitorii ale miscarii hippie. Cei doi au interpretat melodia pentru ultima data alaturi in 1987 in spectacolul tv Late Night with David Letterman.

Al doilea duet celebru este format din Jason Donovan si Kylie Minogue care faceau parte la acea vreme din distributia serialulul de televiziune australian Neighbours. Piesa Especially for you fusese scrisa de echipa Stock, Aitken & Waterman pentru Kylie Minogue si urma sa apara pe albumul ei de debut Kylie. Intamplarea a facut insa ca piesa sa apara pentru prima data pe albumul de debut al lui Jason Donovan si succesul ei a fost amplificat de povestea de dragoste dintre cei doi, dar si intre personajele intrepretate de cei doi cantareti in serial, Scott si Charlene, care se vor casatori in episodul 23 al sezonului 3, difuzat in Marea Britanie cu 3 saptamani inainte de lansarea single-lului.

Bineinteles, nu putea sa lipseasca duetul Bill Medley si Jennifer Warnes cu hit-ul (I've had) The time of my life de pe coloana sonora a filmului Dirty Dancing (1987). Melodia se aude pe fundal in scena finala a filmului cand Patrick Swayze si Jennifer Grey, personajele principale, intrerup spectacolul si danseaza perfect, reusind sa atraga toata audienta de partea lor. William Thomas "Bill" Medley este unul din membrii duo-ului The Righteous Brothers cunoscut pentru hit-ul You've Lost That Lovin' Feelin' (1965). Jenifer Warnes este o cantareata americana care a castigat de trei ori premiul Academiei Americane de Film pentru Cel mai bun cantec original, acesta fiind unul dintre ele.

Enjoy!

Liste de melodii (1):

Vezi şi paginile:

Referinţe:

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Duete (vol.2)
Descriere: melodii cantate de duete celebre
Gen muzical: Various
Conţine: 25 melodii
Timp total: 01:41:25
Bit rate: 64kbps
Creată la: 21/03/2012
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: