Sentimente

publicat: 12/06/2012 22:44 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Ideea acestei cutiute mi-a venit acum mai bine de un an si jumatate si de atunci am continuat sa caut melodii reprezentative pentru fiecare din cele patru tematici pe care le-am abordat: iubire, prietenie, ura si dispret. Stiu ca aceste teme sunt destul de neobisnuite pentru un blog muzical, dar pentru ca situl «Cutiuţa cu muzichii» a fost creat tocmai pentru a sustine aceasta idee, ca muzica este in primul rand un pansament sufletesc, am vrut sa o concretizez prin crearea acestor liste, in care diversi artisti exprima in versuri, mai mult sau mai putin personale, trairi pe care fiecare din noi le manifesta cateodata fata de persoanele din jur.

Am ales sa evidentiez cate o melodie din fiecare lista si am sa incep cu That's what friends are for. Melodia a fost compusa de Burt Bacharach si Carole Bayer Sager in 1982 si a fost interpretata pentru prima data de Rod Stewart pe coloana sonora a filmului Night Shift. Cea care a popularizat-o insa a fost cantareata americana Dionne Warwick in campania de caritate in beneficiul Fundatiei Americane de Cercetari Medicale impotriva SIDA din 1985, cand a interpretat melodia in colaborare cu alti cantareti renumiti ca Gladys Knight, Elton John si Stevie Wonder. In 1987 versiunea lui Warwick a fost premiata cu Grammy pentru Cea mai buna interpretare pop a unui duo sau grup vocal, iar Bacharach si Sager au castigat premiul Grammy pentru Cantecul anului.

The power of love a fost interpretata pentru prima data de Jennifer Rush in 1984 si a devenit in timp o compozitie pop standard, fiind reluata de nenumarati artisti. Printre compozitorii melodiei o regasim si pe Jennifer Rush dar si pe faimosul producator german Gunther Mende, unul dintre cei mai titrati producatori europeni, el fiind premiat pana acum cu nu mai putin de 17 Discuri de Aur si 12 Discuri de Platina. In 1985 The power of love a urcat doar pana pe locul 57 in US Billboard Hot 100, dar a ajuns number-one in topul britanic si in multe alte topuri internationale. In 1995 a fost nominalizat la premiul Grammy pentru Cantecul pop/rock favorit in versiunea interpretata de Celine Dion, aceasta versiune fiind si cea mai populara, reusind sa ajunga pana pe locul 1 in topul american in februarie 1994.

Fuck It (I Don't Want You Back) este un cantec faimos in mare masura pentru ocarile si expresiile obscene pe care Eamon Doyle, unul din autorii lui, le profereaza la adresa unei foste prietene. La cateva luni dupa aparitia acestui single, cantareata americana de r&b Frankee lanseaza in contrapunct o versiune proprie cu titlul F.U.R.B. (Fuck You Right Back), pretinzand in versurile melodiei ca ea este fosta prietena a lui Eamon. Cu toate acestea, cei doi nu au avut nimic de a face unul cu altul, acest scandal fiind o campanie de marketing imaginata de casele de productie ale celor doi artisti.

Everything about you este single-ul de debut al formatiei americane de rock Ugly Kid Joe, extras de pe albumul As Ugly as They Wanna Be (1991). Melodia a capatat insa popularitate dupa ce a aparut pe coloana sonora a filmului Wayne's world, unul din filmele cu cele mai bune incasari in 1992. Ulterior melodia a fost re-inregistrata cu un pasaj introductiv in care actrita Julia Sweeney din show-ul Saturday Night Live intreaba "Are you the guys on the beach that hate everything? Is this some sort of hip music that I don't understand?". Melodia se incheie cu binecunoscutul cuplet muzical Shave and a Haircut, o partitura de 7 note compusa in 1899 de Charles Hale, folosita deseori pentru a sublinia efectul comic al unor reprezentatii.

Enjoy!

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Sentimente - Ură (vol.4)
Descriere: muzică despre ură
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 41:23
Bit rate: 64kbps
Creată la: 19/07/2011
Actualizată la: 23/12/2023

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: