Serenade moderne (vol. 2)

publicat: 03/02/2013 19:47 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Cutiuta cu serenade continua cu o serie noua de cantece dedicate unor femei ramase anonime, dar al caror nume a ramas memorabil peste timp datorita versurilor lor sau celebritatii interpretului. Acesta este si cazul melodiei Donna, compusa de Ritchie Valens pentru prietena sa din liceu, chiar cu cateva luni inainte de tragicul accident din data de 3 februarie 1959, zi ce a ramas in istoria muzicii cunoscuta drept The Day The Music Died. Donna Fox, cea careia ii era inchinata melodia, si Ritchie s-au intalnit la o petrecere si a fost dragoste la prima vedere. Dupa moartea lui Ritchie, Donna a ramas apropiata de familia acestuia si a continuat sa participe la spectacole sau intruniri ale fanilor dedicate lui Valens. Astazi Donna este manager la o companie de credite ipotecare si chiar daca dupa casatorie a devenit Donna Ludwig, ea ramane in amintirea tuturor Donna lui Ritchie Valens.

Peggy Sue, compusa de o alta legenda a rock'n roll-ului ce a pierit in accidentul aviatic din 3 februarie 1959 - Buddy Holly, ar fi trebuit sa se numeasca Cindy Lou. Jerry Allison, tobosarul trupei lui Buddy Holly, The Crickets, l-a rugat sa numeasca melodia Peggy Sue, dupa numele prietenei lui Allison, Peggy Sue Geron. Lui Holly i-a placut numele si astfel a aparut melodia. Jerry si Peggy Sue s-a casatorit mai tarziu, dar au divortat dupa 11 ani de casnicie. Desi Jerry Allison este trecut co-autor al melodiei, Peggy Sue a marturisit in biografia ei ca Jerry a recunoscut ca Buddy Holly a compus singur melodia. Buddy Holly a scris si o continuare, cu titlul Peggy Sue Got Married, ce a aparut intr-o compilatie, dupa moartea sa. Melodia a inspirat comedia cu acelasi titlu din 1986, ce ii are in distributie pe Kathleen Turner si Nicolas Cage.

Mandy, o melodie popularizata de Barry Manilow, s-a numit in original Brandy si a fost interpretata pentru prima data de Scott English in 1971, ajungand doar pana pe locul 12 in UK Singles Chart. Versiunea lui Manilow a fost redenumita Mandy pentru ca doi ani mai devreme trupa Looking Glass intra in topul american Billboard Hot 100 cu melodia Brandy (You're a Fine Girl) si astfel s-ar fi creat confuzie in randul ascultatorilor. Cu toate acestea, Mandy a devenit un hit al anului 1974, reusind sa atinga prima pozitie in US Hot 100 Singles Chart.

Enjoy!

Liste de melodii (1):

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Serenade moderne (vol.2)
Descriere: melodii cu nume de fete
Gen muzical: Various
Conţine: 24 melodii
Timp total: 01:28:53
Bit rate: 64kbps
Creată la: 18/04/2012
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: