Poveşti cu cântec

Ediţia I

publicat: 08/01/2024 18:00 | actualizat: 2024-01-0808/01/2024 18:00 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Pasiunea pentru muzica vine de departe, de prin anul 1994, când derulam cu creionul primele casete înregistrate cu muzica de la Radio Contact. De atunci, a rămas o constantă în viata mea, alaturi de călătorii, lectură dar și... cifre.

Vă salut, prieteni ai muzicii de calitate! Numele meu este Lucian și voi incerca să vă ofer, periodic, o călătorie cât mai agreabilă pe tărâmul muzicii de ieri și mai ales de astăzi.

Îi dăm drumul cu Tamiga & 2 Bad, un proiect muzical al lui Laurențiu Constantin, component al formației Body & Soul. Au pornit pe un drum de succese în anul 2018, iar ultima lor piesa, Love never lies, a apărut pe final de 2023.

Power play-ul acestei mini-selecții îi aparține unei cântărețe albaneze, Kanita Suma, născută pe 26 iulie 2001 în nordul Macedoniei. Cu o voce care ne amintește pe alocuri de Indila, ea a lansat în 2020 melodia de succes Fllad (briza), pusă în valoare și prin mai multe remixuri.

Agnetha Faltskog, binecunoscuta solistă a formației ABBA, este Back on the radio cu un nou album, A+, un re-work al albumului său A, apărut inițial în anul 2013.

Tot din categoria soliști legendari face parte și Chris Norman, pe care am avut recent plăcerea de a-l urmări live într-un concert la Sala Palatului. Ultima lui melodie este Crazy, o radiografie realista a lumii în care trăim.

Schimbăm stilul și trecem către latin urban, Cali & El Dandee (duet columbian format din frații Mauricio si Alejandro Rengifo), s-au bucurat și ei de success în anul 2023 cu o piesă despre iubire.

Formația olandeză Within Temptation, care abordează un stil rock (metal simfonic), a lansat pe 20 octombrie 2023 al optulea album de studio, Bleed out, am ales pentru audiție chiar melodia care dă titlul acestui disc.

Am avut parte în anul recent încheiat și de muzică care ne duce cu gândul în trecut, la anii '80: Paola & Chiara, două surori din Italia cu un cântec agreabil, dance-pop, dar și Spatial Vox (Mauro și Tony Abbate), care păstrează viu stilul celor de la Modern Talking.

Amy Winehouse a fost o voce unică în peisajul muzical britanic și mondial, iar Angelina Jordan încearcă și reușește, oarecum, să îi ducă mai departe stilul, prin melodia Love don't let me go.

Ajungem în călătoria noastră până în America, acolo unde Ilsey Juber, o artistă născută în 1986, ne aduce o imagine muzicală a regiunii ei natale, California.

Revelation este un album al formației americane Journey, apărut în anul 2008. Primul single alături de noul lor solist filipinez, Arnel Pineda, care îl inlocuia pe legendarul Steve Perry, se numește simplu After all these years.

Să ascultați cu plăcere!

Liste de melodii (1):

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Poveşti cu cântec - Ediţia I
Descriere: Power-play: Kanita Suma - Fllad
Gen muzical: Various
Conţine: 11 melodii
Timp total: 38:05
Bit rate: 64kbps
Creată la: 02/01/2024
Actualizată la: 02/01/2024

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: