Poveşti cu cântec

Ediţia II

publicat: 15/01/2024 12:00 | actualizat: 2024-01-1515/01/2024 14:00 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Pasiunea pentru muzica vine de departe, de prin anul 1994, când derulam cu creionul primele casete înregistrate cu muzica de la Radio Contact. De atunci, a rămas o constantă în viata mea, alaturi de călătorii, lectură dar și... cifre.

Încep această selecție nouă în forță, chiar cu melodia aleasă power-play, Silenzio. La differenza se va intitula cel mai nou album Gianna Nannini, după o pauză de 5 ani. Fanii ei se pot deja bucura de noul videoclip, apărut la început de 2024.

În data de 8 noiembrie 2023, France Television, în urma unei selecții interne, a anunțat melodia care va reprezenta țara la ESC 2024, concurs ce va avea loc în Suedia, la Malmo. Este vorba de Mon amour, compoziție Slimane, Yaacov și Meir Salah, în interpretarea lui Slimane.

Cântăreața australiană Lenka, binecunoscută publicului pentru melodia ei The show, extrasă de pe albumul de debut, care a fost folosită des și în reclame publicitare sau coloane sonore, a revenit și ea în anul 2020 cu nou EP, Discover. De pe el am ales pentru audiție melodia Sweet time.

Finalist în sezonul 5 de Vocea Romaniei, nigerianul Tobi Ibitoye a lansat în vara anului 2023 Baby come back, o melodie estivală în colaborare cu Feli Donose, și ea fostă concurentă a aceluiași show tv. Single-ul prefațează primul său material discografic, Fear to freedom, programat să apară în 2024.

Al 49-lea album de studio lansat de Dolly Parton în noiembrie 2023 ne-o propune pe artistă intr-o ipostază inedită, ea interpretând muzică rock alături de alte nume mari ale genului. What's up a fost un mare hit pentru 4 Non Blondes în anul 1994, ascultăm astazi varianta în duet, inclusă pe acest disc.

Fără toboșarul Charlie Watts (decedat în anul 2019), rockerii de la Rolling Stones au lansat și ei în 2023 un material discografic nou, Hackney diamonds, care s-a bucurat de mare succes în rândul fanilor, dar si de aprecierea criticilor. Gospel, rock, blues, găsim din toate câte puțin dacă ascultăm Sweet sounds of heaven, o colaborare inedită împreună cu Lady Gaga.

Atomic city este numele ultimului single lansat tot în 2023 de irlandezii de la U2, un omagiu muzical adus predecesorilor Blondie, Giorgio Moroder sau The Clash, dar și o referire la turismul nuclear la modă în anii '50 în regiunea Las Vegas.

Muzica latino este prezentă și ea în ritm de bachata, artiștii fiind spaniolul Enrique Iglesias si artista argentiniană Maria Becerra. Nu e prima încercare a lui Iglesias cu acest gen, El Perdedor, din anul 2014, alături de Marco Antonio Solis este un alt exemplu.

Danny Polfliet, pe numele său de scenă Danny Vera, este un artist și compozitor olandez. Make it a memory este un duet apărut în anul 2022, alături de Krezip, o trupă tot olandeză formată în anul 1997 din tineri liceeni, dintre ei remarcându-se solista Jacqueline Govaert.

Am început cu muzica italiană, terminăm tot cu ea. Biagio Antonacci, îndrăgitul artist născut la Milano, a lansat la final de decembrie 2023 o melodie noua, A cena con gli dei, mesajul ei fiind despre relațiile interumane și conștientizare.

Călătoria noastră muzicală de astăzi se încheie în anul 1979 cu un frumos cântec despre iubire, interpretat de scoțianul Frankie Miller.

Să ascultați cu plăcere!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Poveşti cu cântec - Ediţia II
Descriere: Power-play: Gianna Nannini - Silenzio
Gen muzical: Various
Conţine: 11 melodii
Timp total: 39:04
Bit rate: 64kbps
Creată la: 10/01/2024
Actualizată la: 10/01/2024

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: