Poveşti cu cântec

Ediţia XII

publicat: 15/04/2024 09:00 | actualizat: 2024-04-1515/04/2024 09:00 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Pasiunea pentru muzica vine de departe, de prin anul 1994, când derulam cu creionul primele casete înregistrate cu muzica de la Radio Contact. De atunci, a rămas o constantă în viata mea, alaturi de călătorii, lectură dar și... cifre.

A XII-a ediție de "Povești cu cântec" trece în revistă câteva noutăți muzicale, dar nu numai.

Începem cu trupa rock islandeza Kaleo, care a lansat un nou single după o pauză de 3 ani, piesa se numește Lonesome cowboy. Piesa beneficiază și de un videoclip pentru varianta acustică, filmat la Colosseum-ul din Roma.

Bon Entendeur este un proiect de muzică electronică, apărut în anul 2012 în Franța, fondator fiind Arnaud Bonet. Ultimul lor single, Fio maravilha, este o colaborare cu Nicoletta (piesa originală îi aparține acesteia și a apărut în anul 1977) iar in videoclip apare actrița Audrey Fleurot.

Power play-ul ediției îi aparține irlandezului Hozier, Too sweet fiind chiar noul number one în UK Top 40 în 12 aprilie 2024. Artistul a lansat recent, pe 22 martie, un EP cu 4 piese noi, intitulat Unheard.

După ce varianta live a piesei s-a viralizat datorită rețelelor sociale, Dan Bălan a lansat și o variantă oficială pentru Oriunde ai fi, o melodie compusă în anul 1995 și care ne spune povestea primilor fiori ai iubirii, pe care artistul a cunoscut-o la vârsta de 11 ani, într-o tabără.

Trecem și la Oldies, but goldies, pe 11 aprilie 1966 este născută cântăreața, compozitoarea și actrita britanică Lisa Jane Stansfield. Ea și-a început cariera în anul 1980, atunci când a câștigat un concurs de tinere talente, "Search for a star". Primul succes a fost în anul 1989, alături de trupa Coldcut, People hold on. Au urmat 2 nominalizări la Grammy și 8 albume de studio, cel mai de succes fiind Affection, lansat în 1989, de pe care a fost extras super hit-ul All around the world.

Şi tot la categoria remember, pe 1 aprilie 1985 se lansa primul album Modern Talking, The 1st album. Dieter Bohlen și Thomas Anders s-au bucurat de un succes imens, cu peste 100 de milioane de discuri vândute și 12 albume de studio, în total, categoric cea mai bună formație germană din toate timpurile.

În încheiere, mai avem o aniversare, americanca Tracy Chapman a împlinit 60 de ani pe 30 martie. A devenit cunoscută internațional după apariția la "Nelson Mandela 70th birthday concert", în anul 1987. Albumul de debut, omonim, a apărut pe 5 aprilie 1988 și avea să primească 6 nominalizări la Grammy.

Să ascultați cu plăcere!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Poveşti cu cântec - Ediţia XII
Descriere: Power-play: Hozier - Too sweet
Gen muzical: Various
Conţine: 11 melodii
Timp total: 45:28
Bit rate: 64kbps
Creată la: 13/04/2024
Actualizată la: 13/04/2024

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: