Poveşti cu cântec

Ediţia XIII

publicat: 03/05/2024 09:00 | actualizat: 2024-05-0303/05/2024 09:00 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Pasiunea pentru muzica vine de departe, de prin anul 1994, când derulam cu creionul primele casete înregistrate cu muzica de la Radio Contact. De atunci, a rămas o constantă în viata mea, alaturi de călătorii, lectură dar și... cifre.

Ediția cu numărul XIII din "Povești cu cântec" este dedicată mai multor melodii de dată recentă.

Veteranul David Gilmour se pregătește de lansarea unui nou album, Luck and Strange, pe 6 septembrie 2024. Primul extras pe single, The Piper's Call, beneficiază și de videoclip oficial, filmat la Ely Cathedral, Astoria si Brighton.

Pe australianca Natalie Imbruglia ne-o amintim cu toții pentru marele ei hit din anul 1997, Torn. În anul 2024 și-a unit forțele cu artistul de origine britanico-italiană Jack Savoretti pentru un duet, Ultime parole, dar și pentru o serie de concerte.

Good good love este primul extras pe single de pe noul EP al artistului american în vârsta de 35 de ani Avi Kaplan, fost membru al formației Pentatonix, intitulat Feel alright. Această melodie am ales-o power-play al acestei selectii.

Maria Natalia Lafourcade Silva este o cântăreață, compozitoare și textieră mexicană, care a lansat pe 28 octombrie 2022 al 10-lea album de studio, De todas las flores. Pajarito colibri, melodia aleasă pentru audiție, este un mesaj spiritual și un îndemn să fim liberi și fericiți.

Pe 20 octombrie 2023 a apărut și ultima melodie a îndrăgitului artist american Richard Marx, la care a contribuit și in calitate de compozitor. Days to remember se numește acest ultim șlagăr al său.

Chambao este o formație de flamenco-electronic, originară din Malaga, Spania, înființată în anul 2002. Vocea sensibilă dar și expresivă a solistei Maria del Mar Rodriguez Carnero (La Mari) ne încântă printr-un single nou, Mas na, apărut pe 18 aprilie 2024.

Dana Fuchs este o cântăreață și compozitoare americană, cunoscută pentru rolul Sadie din filmul "Across the universe". Ne-a vizitat țara la "Open Air Blues Festival Brezoi" și este considerată o versiune modernă a lui Janis Joplin. Muzica sa este un amalgam de genuri, de la blues la roots sau rock și chiar soul. Am ales pentru audiție melodia Nothing you own, extrasă de pe albumul Borrowed time, apărut în anul 2022.

Formația Train se pregătește de un nou turneu, "Summer Road Trip Tour 2024" și a lansat recent și un nou single, Long Yellow Dress. Pat Monahan, solistul formației, vorbind despre această nouă piesă, spunea ca așa cum sunt vise care sunt mult mai reale decât par, tot așa este și imaginea fetei cu rochie galbenă în mintea sa, o simplă utopie sau poate ceva mai mult.

Saxofonistul Max Abrams și-a unit forțele cu formația americană de country The Mavericks, avem și de la ei o piesă nouă în 2024, Here you come again.

Life in cartoon motion s-a intitulat albumul cu care a debutat Mika, în anul 2007. Love today a fost al 2-lea extras pe single și s-a bucurat de succes în majoritatea clasamentelor.

Ileana Maria Popescu sau Eneli, așa cum o cunosc fanii ei, este o interpretă și compozitoare în vârsta de 29 ani, născută la Târgu Jiu. Dahlia girl este o colaborare din anul 2022, alături de DJ-ul de origine turcă Deeprise.

Să ascultați cu plăcere!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Poveşti cu cântec - Ediţia XIII
Descriere: Power-play: Avi Kaplan - Good good love
Gen muzical: Various
Conţine: 11 melodii
Timp total: 41:40
Bit rate: 64kbps
Creată la: 29/04/2024
Actualizată la: 29/04/2024

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: