Cutiuţa cu muzichii

Ediţia CIX

publicat: 10/08/2016 00:03 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Pentru cei ce au asteptat indelung aceasta cutiuta care era pregatita de mai mult timp, iata ca asteptarea nu a fost in zadar. Ma bucur si eu, probabil ca si voi, ca am reusit sa revin cu o noua lista de melodii care mi-au atras atentia in ultimele luni si pe care le-am fredonat in foarte multe dintre zilele care au trecut de la ultima editie din martie.

Power-play-ul din aceasta seara ii apartine Laurei Pergolizzi alias LP o cantautoare americana de muzica rock. Inainte de a deveni cunoscuta cu hitul Lost on you, Laura a compus melodii pentru Rihanna, Christina Aguilera, Leona Lewis sau Backstreet Boys. Melodia Lost on you - al carei titlu s-ar traduce in romaneste "(Lucrurile) Pe care le-am pierdut din cauza ta" - a avut un succes minor in topurile occidentale, dar devenit un hit in Grecia si Italia si as aprecia ca si in Romania de asemenea.

O alta melodie interesanta este Faded care ii apartine cantaretului si producatorului englez de origine norvegiana Alan Olav Walker. Melodia a ajuns pe primul loc in mai multe topuri europene insa doar pana pe locul 7 in UK Singles Chart. Interesant este faptul ca Walker a aranjat piesa si in varianta orchestrala sub titlul Faded (Restrung) pe care o interpreteaza la pian alaturi de un ansamblu de 11 violonisti. Puteti asculta aceasta varianta aici. Unele secvente din videoclipul melodiei sunt filmate in reactorul R1, primul reactor nuclear construit in Suedia si care acum este dezafectat.

Revenirile in timp ii apartin Madonnei cu o melodie de pe albumul Music lansat in 2001, al carei videoclip - regizat de Guy Ritchie - a fost interzis spre difuzare pe MTV pana la orele 21:00 din cauza scenelor de violenta si care a devenit ulterior cel mai bine vandut single pe dvd din toate timpurile; si formatiei engleze Muse cu Time is running out al treilea single extras de pe albumul Absolution din 2003.

Enjoy!

Referinţe:

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia CIX
Descriere: Power-play: LP - Lost on you
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 42:39
Bit rate: 64kbps
Creată la: 19/06/2016
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: