Cutiuţa cu muzichii

Ediţia CLVI

publicat: 21/08/2022 17:00 | actualizat: 2022-08-2121/08/2022 18:00 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Editia de azi include mai multi artisti prezenti pentru prima data in seria cutiutelor cu muzichii.

Primul artist pe care vreau sa vi-l prezint este Rema, pe numele sau real Divine Ikubor, un muzician si cantaret nigerian care a devenit cunoscut in 2018 cu un clip vodeo viral pe Instagram, care i-a adus si un contract cu o casa de discuri. Rema isi intituleaza stilul muzical "Afrorave" un subgen al Afrobeat cu influente din muzica araba si indiana. Melodia Calm down face parte de pe albumul sau de debut intitulat Rave & roses (2022) si a devenit foarte populara in Europa, in special in spatiul francofon.

La Zarra, pe numele real Fatima Zahra Hafdi, este o cantareata canadiana de limba franceza, nascuta insa pe pamant francez, mai precis in insula Grand Barachois, parte din arhipelagul Saint-Pierre-et-Miquelon, o posesiune franceza din Oceanul Atlantic. A devenit cunoscuta cu melodia Tu t’en iras in 2021, care a ajuns pana pe prima pozitie in topurile Apple Music, Deezer sau Spotify. Clipul melodiei defineste in mare parte stilul personal al cantaretei, o admiratoare a lui Edith Piaf, Barbra Streisand si Shirley Bassey. Melodia Sans moi are ritmuri inspirate din muzica franceza a anilor '80 iar La Zarra este co-autoare a versurilor.

Her a fost initial un duo francez de muzica electronica compus din Simon Carpentier si Victor Solf, fondat in 2015. Din nefericire, Simon a decedat din cauza cancerului in 2017, lasandu-l pe Victor ca unic membru al formatiei. Cu toate acestea, Victor a lansat in 2018 albumul de debut cu acelasi nume, inregistrat inainte de disparitia colegului sau. Cei doi s-au cunoscut in 2007 pe cand cantau in grupul electro pop The Popopopops. In acea perioada au urmat impreuna Conservatorul pentru a studia muzica clasica, lucru ce i-a ajutat in compunerea melodiilor pentru proiectul lor Her.

Neiked este numele de scena a unui grup colectiv de producatori, compozitori si solisti vocali suedezi condusi de Victor Radström si Mikael Rabus. Neiked a debutat in 2015 cu single-ul Cowboy, iar primul succes muzical l-au obtinut cu Sexual in 2016. In 2019 au lansat albumul de debut intitulat Best of hard drive. Melodia Better days ii are ca invitati pe cantareata engleza Mae Muller si rapperul american Polo G.

Dan Griffith cunoscut ca Gryffin este un dj si muzician american de muzica electronica, originar din San Francisco, California. Si-a facut debutul in 2016 cu melodia Heading home cu care a reusit sa intre in topurile Billboard de muzica dance. In 2019 a lansat albumul Gravity ce include si single-urile publicate in perioada 2016-2019, cu care a ajuns pana pe prima pozitie in topul Billboard US Top Dance/Electronic Albums. Melodia After you (2021) este produsa in colaborare cu dj-ul si producatorul american Jason Ross si il are ca solist pe cantaretul suedez Calle Lehmann, cu care a colaborat ulterior si la melodia Alive (2022).

Power-play-ul editiei ii apartine lui Stephen Sanchez un cantautor american devenit cunoscut datorita canalului sau de Tik Tok incepand cu 2020. A cunoscut succesul muzical cu melodia Until I found you ale carei riff-uri de chitara aduc aminte de muzica rockabilly a anilor '60. La refren poate fi auzita si vocea solistei americane Emily "Em" Beihold.

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia CLVI
Descriere: Power-play: Stephen Sanchez - Until I found you
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 35:22
Bit rate: 64kbps
Creată la: 17/02/2022
Actualizată la: 21/08/2022

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: