Cutiuţa cu muzichii

Ediţia CLXIII

publicat: 03/12/2023 17:00 | actualizat: 2023-12-0303/12/2023 17:00 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Aceasta este o editie cu mai multe noutati muzicale din acest an. Prima melodie remarcata, care este si power-play-ul editiei, ii apartine lui Aime Simone - un cantaret francez cu origini norvegiene care si-a facut debutul discografic in 2020 cu albumul Say no, say yes produs chiar de el. Simone a fost la inceput model pentru doua case de moda, Hedi Slimane si Yves Saint Laurent, dar cariera din industria modei nu a fost una fericita, el ajungand anorexic. Inspirat de Pete Doherty, un cantaret si compozitor britanic, Simone a ales o cariera in muzica, debutand pe scena cu muzica tehno in Germania. In 2023 a lansat al doilea album de studio Oh glory de pe care este extras si single-ul Shining light. De remarcat ca pentru a crea coperta acestui ultim album, Simone a apelat la ajutorul inteligentei artificiale.

Aden Foyer este numele de scena al cantaretului si producatorului norvegian Jonas Engelschiøn Mjåset, care a debutat in 2015 ca DJ si producator de muzica electronica sub numele de Jonas Aden. In 2021 a anuntat ca face o pauza in cariera sa din cauza sanatatii sale mentale precare. A revenit in acest an cu un nou stil si un nou nume de scena intrand in atentia publicului cu The ballet girl, o melodie foarte apreciata in Franta, tara de origine a familiei lui, unde a primit Discul de Aur.

Olivia Rodrigo este o actrita si cantareata americana care a devenit cunoscuta in urma rolului interpretat in serialul de televiziune Bizaardvark produs de Disney. In muzica a debutat in 2021 cu melodia drivers license, ce i-a adus atat atentia internationala dar si numeroase premii, cel mai apreciat fiind premiul Grammy pentru cel mai bun artist solo pop in 2022. A debutat discografic in anul 2021 cu albumul Sour, scos la casa de discuri Geffen Records, la care a scris versurile tuturor melodiilor la varsta de doar 17 ani. De remarcat predilectia Oliviei de a scrie toate titlurile melodiilor ei cu litere mici.

De notat si revenirea cantaretei franceze Jain cu al treilea album de studio The Fool dupa o pauza de 5 ani din cauza unor problema de sanatate. Jain declara ca versurile acestui album sunt foarte personale, despre ea si experienta ei de viata. Titlul albumului este inspirat de cartea de tarot Nebunul, Jain practicand arta divinatiei pe care a invatat-o de la mama ei.

Royksopp revin si ei dupa o pauza discografica de 8 ani cu albumul trilogie Profound mysteries (2022) de pe care este extras single-ul If you want me in colaborare cu cantareata norvegiana de muzica electronica Susanne Sundfør. Lansarea albumul a fost acompaniata de o colectie de filmulete animate pentru fiecare melodie realizate de faimosul grafician australian Jonathan Zawada.

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia CLXIII
Descriere: Power-play: Aime Simone - Shining light
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 37:10
Bit rate: 64kbps
Creată la: 03/11/2023
Actualizată la: 05/11/2023

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: