Cutiuţa cu muzichii

Ediţia CLXIV

publicat: 25/01/2024 17:00 | actualizat: 2024-01-2525/01/2024 17:00 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Prima editie din acest an a seriei de cutiute cu muzichii aduce mai multe melodii din 2023 pe care nu le-am inclus in listele anterioare.

Prima melodie pe care vreau sa o evidentiez este 1987 si apartine cantaretei si actritei americane Diamante Azzura Bovelli. Diamante a debutat in 2010 cu single-ul Spinnin' around dar a devenit cunoscuta datorita hit-ului Haunted din 2017. Ea are in portofoliul discografic trei albume de studio intitulate Age of rebellion (2011), Coming in hot (2018) si American dream (2021). Diamante este nascuta in 1996 si are origini italiene din partea tatalui si mexicane din partea mamei si intalnim printre melodiile albumelor ei si melodii in limba spaniola.

Citizen Soldier este o formatie de muzica rock americana ce a fost fondata in 2016 intr-un... spital de psihiatrie, unde liderul ei vocal, Jake Segura, a scris versurile melodiei Let it burn. Inca de la fondare, formatia si-a facut o misiune din a aborda in versurile melodiilor problemele mentale si de a ii aduce in prim-plan pe cei afectati de aceasta stigma ce se confrunta cu marginalizarea. Segura practica terapia clinica si prezinta mesajele cantecelor pe care le compune, culese din experiente personale si profesionale, drept ca o terapie de grup.

Íñigo Quintero Dolz del Castellar este un cantaret si compozitor spaniol ce a devenit cunoscut in 2023 cu melodia Si no estas datorita viralizarii ei pe reteaua de socializare TikTok, dupa ce o publicase pe Spotify cu un an mai inainte. In versurile melodiei Inigo trateaza relatia sa cu Dumnezeu, lucru care nu este deloc intamplator, el urmand "Colegiul de Dezvoltare Personala Peñarredonda" aflat in jurisdictia prelaturii Opus Dei si "Facultatea de Psihologie si Teologie" a Universitatii Complutense din Madrid, una din cele mai renumite universitati spaniole si una din cele mai vechi universitati din lume (fondata in 1293).

Power-play-ul editiei ii apartine lui Teddy Swims, numele de scena al lui Jaten Collin Dimsdale, un cantaret si compozitor american. A debutat in 2019 cu cover-uri publicate pe canalul sau de Youtube si datorita milioanelor sale de abonati si de vizualizari a reusit sa obtina in decembrie acelasi an un contract cu casa de discuri Warner Records. Melodia Lose control face parte din albumul de debut intitulat I've tried everything but therapy (Part 1) (2023) care a devenit un succes comercial in mai multe tari.

The Kolors este o formatie de rock italiana fondata in 2009 care a devenit cunoscuta in urma castigarii editiei 2014/2015 a show-ului tv de talente muzicale Amici di Maria De Filippi unde au avut-o ca mentor pe cantareata italiana Elisa. Melodia Italodisco a ajuns pana pe locul intai in topul Italiei, dar a cunoscut succesul si in Polonia, Lituania, Rusia, Elvetia si Austria. Liderul vocal al formatiei, Stash Fiordispino, marturiseste ca melodia a aparut in timpul unei sesiuni de lucru cu un sintetizator digital Synclavier ce l-a inspirat sa isi aduca aminte de sunetul muzicii electronice italiene cu care a crescut. Versurile melodiei fac referire la Giorgio Moroder, unul din pionierii muzicii disco, Righeira, o formatie italodisco a anilor '80 si Festivalbar, un concurs de muzica italiana ce se desfasura in diverse orase in timpul verilor.

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia CLXIV
Descriere: Power-play: Teddy Swims - Lose control
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 34:19
Bit rate: 64kbps
Creată la: 09/11/2023
Actualizată la: 09/11/2023

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: