Cutiuţa cu muzichii

Ediţia CX

publicat: 05/09/2016 22:40 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Recunosc ca in lista de melodii din aceasta seara sunt cateva melodii care m-au obsedat in ultima perioada. Prima pe care vreau sa o remarc este Love yourself cantata de Justin Bieber. Pentru cei ce sunt oarecum familiarizati cu stilul muzical al starului canadian cu siguranta ca auditia acestei melodii ii surprinde. Insa veti recunoaste rapid, dincolo de stilul minimalist al acestei piese, sarcasmul tipic lui Ed Sheeran, unul din coautorii acestui cantec, alaturi de Justin Bieber. Povestea redata in acest cantec este inspirata din viata personala a lui Justin, care a apelat la Sheeran pentru a o transpune in versuri. Desi versurile par inocente, nu va lasati inselati, expresia "Love yourself" este un eufemism in acest context, ea tinand loc de "Go and fuck yourself".

Frans Jeppsson Wall este un cantaret suedez care a participat in acest an in finala Eurovision cu melodia If I were sorry, unde a ocupat locul 5. Este una din putinele melodii de Eurovision care reuseste sa intre cu succes in topurile internationale tocmai pentru ca este total atipica unui asemenea concurs cu o reteta muzicala bine definita. Daca veti asculta cu atentie versurile pana la capat, veti descoperi acelasi sarcasm fin intalnit si in melodia lui Justin Bieber.

O alta melodie ce m-a obsedat in mod involuntar in urma interactiunii repetate cu call-centerul Enel este melodia cantaretei franceze de origine israeliana Yael Naim. Piesa este extrasa de pe cel de-al doilea album de studio al artistei (2007), care a adus-o in atentia publicului datorita hitului New soul, ce a fost folosit in urma cu cativa ani si in reclama unui operator de telefonie mobila din Romania.

Anette Ingegerd Olsson cunoscuta sub numele de scena de Anette Olzon este fosta vocalista a trupei Nightwish. Din 2012 incoace, Anette a inceput sa cante solo, primul ei album Shine fiind lansat in 2014. Melodia Cold outside este in fapt versiunea in limba engleza a melodiei Vintersjäl - o piesa de rock simfonic - a carei linie melodica este total diferita de ceea ce veti asculta acum. Va recomand si varianta originala.

Danny boy este o balada scrisa de compozitorul englez Frederic Weatherly in 1913 si este interpretata de regula pe ritmurile ariei Londonderry Air - un cantec popular irlandez originar din Londonderry (Irlanda de Nord). Cantecul este considerat un imn neoficial al irlandezilor din diaspora (in special americani si canadieni) si este deseori auzit la inmormantarile irlandeze. Eu am auzit acest cantec intr-o scurta animatie cu o morala morbida, dar pilduitoare.

Enjoy!

Referinţe:

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia CX
Descriere: Power-play: Frans - If I were sorry
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 34:09
Bit rate: 64kbps
Creată la: 29/06/2016
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: