Cutiuţa cu muzichii

Ediţia CXIX

publicat: 17/12/2017 20:44 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Aceasta va fi ultima cutiuta cu muzica din topurile internationale din acest an. Sunt putin dezamagit de muzica aparuta in 2017, pentru ca s-a continuat repetarea unor tipare muzicale care genereaza melodii asemanatoare din punct de vedere ritmic. Desi si un fan al muzicii de dans, au fost putine melodii din acest gen care mi-au atras atentia. Dj-ii de muzica house au devenit tot mai numerosi in ultimii ani, insa niciunul dintre ei nu a reusit sa isi diversifice sunetul specific si, din pacate, melodiile au devenit predictibile. Cred ca este timpul ca muzica deceniului acesta sa se schimbe dramatic, s-a ajuns la o saturatie.

Revenind la lista din aceasta seara, remarc remixul melodiei Reggaeton lento al trupei CNCO, formata din cinci cantareti cu origini latino-americane din Florida, alaturi de Little Mix, o trupa britanica de fete. Melodia a aparut in original in limba spaniola pe albumul Primera cita (2016), album premiat cu locul intai la categoria Cel mai bun album pop la anului la gala premiilor muzicii latine "Lo nuestro" decernata de televiziunea americana de limba spaniola Univision.

Rita Ora revine in atentia publicului cu al doilea single de pe viitorul album. Primul single Your song, aparut in mai anul acesta a ajuns pana pe locul 7 in UK Singles Chart, in timp ce Anywhere a ajuns pana pe pozitia secunda si a devenit al unsprezecelea single al cantaretei care ajunge in primele zece locuri ale topul britanic.

Niall Horan este cel ce ofera power-play-ul editiei cu Slow hands. Horan este un cantautor irlandez de 24 de ani si a devenit faimos ca fost membru al trupei One Direction, destramata anul trecut. Si-a facut debutul solo cu melodia This town in septembrie anul trecut, cu care a ajuns pana e locul 9 in UK Singles Chart. De data aceasta, cu Slow hands a ajuns pana pe locul 7, si viitorul sau pare promitator.

Revenirile in timp le apartin lui Cut La Roc, un artist britanic de muzica electronica, pe numele sau real Lee Potter, care si-a inceput cariera muzicala in 1989 creand si producand acid house si devenind intre timp un dj respectat si, ca fapt divers, detinatorul recordului mondial la numarul de turntables folosite la mixaj - 20! Melodia N.Y. pimp este extrasa de pe albumul sau de debut La Roc Rocs din anul 2000. A doua revenire in timp ii apartine cantaretei canadiene de muzica country Shania Twain cu o melodie de pe albumul Up! - al patrulea ei album discografic - cu care a ajuns pe primul loc in US Billboard 200.

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia CXIX
Descriere: Power play: Niall Horan - Slow hands
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 40:33
Bit rate: 64kbps
Creată la: 17/09/2017
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: