Cutiuţa cu muzichii

Ediţia CXX

publicat: 18/02/2018 08:20 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Prima cutiuta din acest an aduce unele din melodiile pe care le-am remarcat in ultima parte a anului 2017. In lista se afla si una din formatiile mele favorite - U2, care revine cu un nou album dupa trei ani, intitulat Songs of experience. Melodia You're the best thing about me a ajuns pana pe locul 5 in Billboard US Hot Rock Songs desi albumul a debutat pe primul loc in US Billboard 200. Un lucru interesant ce merita spus este ca pe coperta albumului apar Eli, fiul lui Bono, tinandu-se de mana cu Sian, fiica lui The Edge. Coperta albumului este realizata tot de Anton Corbijn fotograful trupei de peste 30 de ani. Corbijn este de altfel si directorul de creatie al trupei Depeche Mode cu care a inceput colaboarea in 1986.

Rita Ora a devenit deja o prezenta obisnuita in ultimele editii ale cutiutelor cu muzichii si pe buna dreptate. Ora pare sa isi aleaga foarte bine melodiile pe care le interpreteaza pentru ca cele mai multe din ele sunt hituri. Pe numele adevarat Rita Sahatçiu Ora, artista engleza de origine albaneza a emigrat alaturi de familia ei in Marea Britanie dupa dezintegrarea fostei Republici Socialiste Federale a Iugoslaviei din cauza persecutiei la care erau expusi albanezii in Kosovo. Melodia interpretata alaturi de Liam Payne apare pe coloana sonora a filmului Fifty Shades Freed, ultima parte a trilogiei Fifty Shades.

Jonas Aden este un dj si producator norvegian de 21 de ani din Oslo, care a debutat pe SoundCloud in 2015 cu primul sau single oficial Fall under skies (in colaborare cu Robby East) cu care a ajuns pana pe locul 22 in topul Beatport House. A intrat in atentia publicului cu remixurile Lean on (Major Lazer), Heads Will Roll (Yeahs Yeahs Yeahs) si Secrets (Tiësto).

Bigflo & Oli este un duo hip-hop francez din Toulouse format din fratii Florian "Bigflo" Ordonez (21 de ani) si Olivio "Oli" Ordonez (25 de ani). Au debutat in 2014 cu melodia Monsieur tout le monde. Isi compun singuri versurile, canta la instrumente si viseaza ca intr-o zi numele lor sa apara cu litere rosii pe frontispiciul salii Olympia din Paris si sa castige un premiu "Victoires de la musique" pe care sa il dedice parintilor lor. Daca veti asculta cu atentie ritmul melodiei veti avea un deja-vu: da, melodia Dommage este compusa si produsa chiar de Stromae.

Revenirile in timp le apartin trupei irlandeze The Script cu The man who can't be moved de pe albumul lor de debut The Script (2008) si trupei scotiene Travis cu melodia Closer de pe albumul The boy with no name (2007).

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia CXX
Descriere: muzica din topurile internationale
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 36:29
Bit rate: 64kbps
Creată la: 15/10/2017
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: