Cutiuţa cu muzichii

Ediţia LXI

publicat: 04/01/2012 21:11 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Desi noul an a inceput de cateva zile, au ramas inca melodii pe care nu am reusit sa le includ in editiile trecute, iar altele au fost lansate chiar in ultima luna a anului trecut. Asa ca revenim cu cele mai recente single-uri Gerard de Palmas - de pe dublul album Sur ma route lansat in noiembrie 2011, Ed Sheeran cu Lego house - lansat tot in noiembrie 2011, Sean Paul si Shakira. Single-ul Our day will come este al doilea si cel mai recent single extras de pe compilatia Lioness: Hidden Treasures, albumul postum al lui Amy Winehouse lansat in decembrie 2011, care include inregistrari din perioada 2002-2011 ale regretatei cantarete engleze. Our day will come este un cover dupa hitul cu acelasi titlu al formatiei Ruby & The Romantics din 1963, care a mai fost reluat de-a lungul anilor si de alti artisti binecunoscuti printre care Brenda Lee, Cliff Richard, The Supremes, Nancy Wilson, Cher sau Christina Aguilera.

Melodia Lo quiero a morir (Je l'aime a mourir) care este extrasa de pe albumul Live in Paris al Shakirei, este o reluare a hitului din 1979 al cantaretului francez Francis Cabrel. Single-ul Bang bang al trupei franceze Mani (care este in fapt prenumele liderului ei Mani Hoffman) a fost lansat in 2010, dar a fost reeditat cu mai mult succes comercial in 2011, cand a aparut si videoclipul melodiei. Stilul melodiei imbina intrucatva vocea a la Adam Levine cu muzica funk/soul a lui Cee Lo Green. What the water gave me este primul extras de pe al doilea album al formatiei engleze de indie pop Florence and The Machine, care si-a castigat renumele in special datorita retelei radio BBC, muzica lor fiind popularizata in cadrul programelor BBC Introducing. Seria de programe BBC Introducing si transmisiunile tv BBC de pe scena festivalului de la Glastonbury prezinta talente muzicale britanice in ascensiune, printre artistii promovati anterior care isi datoreaza succesul acestei emisiuni numarandu-se si trupa The Ting Tings.

Cele doua reveniri in timp ale acestei editii sunt din partea Hannei Boel, o cantareata daneza foarte apreciata in tara sa natala si mai putin in cunoscuta la nivel international desi repertoriul ei este interpretat in limba engleza, si The Yoshida Brothers, doi muzicieni japonezi, fratii Ryōichirō Yoshida si Ken'ichi Yoshida, care compun si intepreteaza melodii in stilul Tsugaru-jamisen (originar din Japonia de nord), un stil japonez traditional in care se foloseste shamisen-ul, pe care ei il acompaniaza cu foarte multa maiestrie cu tobe si sintetizatoare.

La multi ani!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia LXI
Descriere: Power-play: Shakira - Lo quiero a morir (Je l'aime a mourir)
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 40:37
Bit rate: 64kbps
Creată la: 11/12/2011
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: