Cutiuţa cu muzichii

Ediţia LXIV

publicat: 13/03/2012 20:48 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Pentru ca am strans mai multe melodii interesante in ultima saptamana, revin cu a doua cutiuta din martie si probabil ca voi mai publica inca doua editii pana la sfarsitul lunii.

Incep cu power-play-ul care apartine unui artist american, primul single de pe albumul eponim de debut lansat in iunie anul trecut. In ianuarie 2011 revista Billboard l-a inclus in sectiunea Artist to watch, etichetandu-l un amestec intre Maroon 5 si John Legend. Videoclipul melodiei sale a fost premiat la MTV O Music Awards, premii acordate pentru cele mai bune realizari muzicale in domeniul digital, la sectiunea Cel mai inovativ videoclip. Clipul a fost filmat pe baza propunerilor primite din partea utilizatorilor pe situl oficial al artistului, care au propus scenarii haioase ce il pun pe Andy in cele mai ciudate posturi, din care insa el iese la capat cu bine.

Coeur de Pirate si Julien Dore, un duet care in 2010 a impresionat cu melodia Pour un infidele, revin separat cu ultimele single-uri extrase de pe albumul Blonde (2011) respectiv Bichon (2011).

De remarcat si colaborarea dintre cantareata americana Dev si Enrique Iglesias. Dev, pe numele adevarat Devin Star Tailes, a debutat in 2010 cu un featuring in melodia Like a G6 devenita intre timp un hit in cluburile de dans din toata lumea. In martie anul acesta va aparea si albumul ei de debut The Night the Sun Came Up, de pe care Naked este al doilea single extras. Dev a fost remarcata de echipa de productie The Cataracs in 2009 cand a postat pe MySpace un cover dupa melodia Back to black a cantaretei engleze Amy Winehouse, ca o replica acida pentru noua prietena a fostului ei iubit. De altfel melodiile de pe albumul ei de debut sunt inspirate din povestile ei de viata din ultimii ani.

James Morrison revine anul acesta cu primul single de pe albumul Slave to the music lansat in 2011, in timp ce dj-ul elvetian Mike Candys se afla la al treilea single de pe albumul de debut (Smile, 2011) in ciuda faptului ca produce si mixeaza de peste 12 ani.

Am inclus in lista de melodii un hit trance devenit intre timp un clasic al genului si versiunea house a unei melodii funk din anii '80. Este vorba de melodia trance Komodo a dj-ului italian Mauro Picotto, fost membru al trupei eurodance Cappella. In prezent el isi promoveaza propriul club din Ibiza si produce la propria sa casa de discuri. Picotto a debutat in cariera solo in 1998 cu melodia Lizard (Gonna get you), cu care a ajuns in Top 30 in UK Singles Chart. Melodia Love you down a fost lansata in 1986 de formatia Ready for The World, o trupa americana de electro-funk, care este cunoscuta mai degraba pentru hitul Oh Sheila din 1985. Trupa a activat intre 1982 si 1991, dar in 2004 s-au reunit pentru inregistrarea unui nou album, activitatea lor continuand si in prezent. Nick Ferrando alias De Nuit este un dj francez destul de cunoscut, el mixand in anii '90 pentru Vengaboys, Snap si Datura, avand chiar si un hit house cu proiectul The Lawyer in 1999, cu titlul I wanna mmm.... Discografia sa include pana acum peste 50 de productii lansate in peste 40 de tari din toata lumea.

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia LXIV
Descriere: Power-play: Andy Grammer - Keep your head up
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 36:16
Bit rate: 64kbps
Creată la: 18/02/2012
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: