Cutiuţa cu muzichii

Ediţia LXVIII

publicat: 15/05/2012 23:11 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Editia de astazi aduce doua single-uri de debut: cel al cantaretei britanice de origine kosovara Rita Ora, care a aparut mai devreme in acest an ca artista invitata in hitul Hot right now al dj-ului englez Daniel Stein alias DJ Fresh, si cel al cantaretei britanice Neon Hitch, descoperita pe situl MySpace de producatorul american Benny Blanco, care mai aparuse anterior ca artista invitata in 2011 in hitul de top 10 Ass back home al trupei Gym Class Heroes.

Jennifer Lopez lanseaza si ea un nou single Dance again - compus printre altii de Pitbull, Enrique Iglesias si RedOne - si care va fi inclus pe viitorul ei album, programat pentru 2012 si care va fi probabil un greatest hits, Aura Dione revine cu al doilea single de pe albumul Before the Dinosaurs (2011), iar Nicki Minaj cu Starships, o melodie teleportata parca in timp, din vremurile eurodance-happy hardcore-bubble gum, numai ca de data aceasta cu o aroma moderna de hip-hop si urban.

Surpriza acestei editii este cantareata americana Santigold, cunoscuta anterior cu numele de scena Santogold (la care a renuntat in 2009 din cauza unor dispute legale cu un bijutier american ce detinea brandul Santo Gold), care este la cel de-al doilea album din cariera. Single-ul Disparate youth este primul single lansat de pe Master of My Make-Believe, aparut in aprilie anul acesta, un album de muzica electronica cu o gama variata de melodii, produs printre altii de Gregory Allen "Greg" Kurstin (castigator a trei premii Ivor Novello), Q-Tip (fost membru al A Tribe Called Quest) si Nicholas Joseph "Nick" Zinner (chitarist al trupei rock Yeah Yeah Yeahs).

Am ales ca remember-uri doua melodii disco house, desi doar una din ele este compusa de un dj french house, Guillaume Atlan alias The Superman Lovers, cealalta apartinand duo-ului danez Junior Senior. De remarcat ca videoclipul piesei Move your feet este complet animat la o rezolutie mica cu ajutorul programului de editare bitmap Deluxe Paint dezvoltat in 1994 de Electronic Arts.

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia LXVIII
Descriere: Power-play: Nicki Minaj - Starships
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 39:48
Bit rate: 64kbps
Creată la: 01/04/2012
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: