Cutiuţa cu muzichii

Ediţia LXXIV

publicat: 18/11/2012 20:00 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Editia din aceasta seara include cele mai recente single-uri Mika, Rihanna si Bruno Mars. Underwater, single-ul lui Mika, a fost interpretat prima data intr-un concert din Seoul din septembrie 2011. Mika a revenit asupra versurilor originale ale melodiei si a lansat single-ul in septembrie acest an. Diamonds, single-ul Rihannei, are versurile compuse de Sia Furler, cantareata australiana cunoscuta in special datorita colaborarilor cu David Guetta. Locked out of heaven, single-ul lui Bruno Mars, ii are printre compozitori pe Mark Ronson (Anywhere in the World - campania Coca Cola "Move to the beat" pentru Jocurile Olimpice de Vara 2012 din Londra) si Jeff Bhasker (producatorul melodiei We Are Young al formatiei americane Fun); melodia are puternice influente new wave, avand stranii asemanari cu parti din melodiile Message in a Bottle si Roxanne ale The Police, Talking in Your Sleep al The Romantics sau Beat it al lui Michael Jackson.

Vrea sa remarc debutul duo-ului de muzica electronica Parachute Youth (Matt K. Von si Johnny Castro) cu melodia Can't Get Better Than This scrisa si remixata de muzicianul australian Sam Littlemore alias Sam La More, care a mai colaborat in trecut - ca producator - cu Gwen Stefani, Nelly Furtado, P. Diddy sau Robbie Williams.

Revenirile in timp apartin lui Imogen Heap si John Denver. Imogen Heap, pe numele complet Imogen Jennifer Jane Heap, este o cantautoare engleza, fosta vocalista a duo-ului de muzica electronica Frou Frou, care a activat intre 2002 si 2003. Melodia Hide and seek este extrasa de pe al doilea album solo al artistei si este interpretata in mod paradoxal acapella, dar vocea ei este alterata de un vocoder. John Denver (1943-1997), pe numele adevarat Henry John Deutschendorf, Jr., a fost un cantautor american de muzica folk, cel mai cunoscut cantec al sau fiind Take Me Home, Country Roads. Denver a fost un infocat activist politic, activismul sau manifestandu-se pregnant in compozitiile sale muzicale. Calypso este un tribut muzical adus exploratorului francez Jacques-Yves Cousteau (1910-1997), care a cutreierat marile si oceanele planetei cu neuitata nava Calypso, o fosta nava militara britanica transformata in vas de cercetare oceanografica. Calypso a fost avariata in 1996 si din 2009 se depun eforturi pentru refacerea ei. Jean Michel Jarre este si el unul din cei care au omagiat calatoriile lui Cousteau alaturi de Calypso pe albumul Waiting for Cousteau din 1990.

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia LXXIV
Descriere: Power-play: Mika - Underwater
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 36:38
Bit rate: 64kbps
Creată la: 31/08/2012
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: