Cutiuţa cu muzichii

Ediţia LXXVI

publicat: 21/01/2013 21:51 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Cum 2013 de abia a inceput, primele cutiute cu muzichii din acest an vor mai contine o serie de melodii din 2012 pe care le-am trecut cu vederea sau pe care din diverse motive subiective le-am ocolit.

In acest volum veti regasi Disconected al trupei engleze Keane de pe albumul Strangeland. Desi single-ul nu a performat in topurile muzicale, videoclipul melodiei a castigat premiul revistei britanice Q la categoria Cel mai bun video. Premiile Q Awards sunt acordate din 1990 si sunt unele din cele mai importante si mediatizate premii muzicale in Marea Britanie.

A l'ombre este primul extras de pe albumul Monkey Me, al optsprezecelea album al cantaretei franceze Mylene Farmer. Albumul a fost lansat la inceputul lui decembrie 2012 si este deja certificat cu Discul de Diamant chiar in prima luna de la aparitia lui.

Morten Harket a revenit in mai anul trecut cu cel de-al cincilea album solo, intitulat Out of My Hands. Albumul a ajuns pana pe pozitia intai in Norvegia, devenind cel de-al treilea sau album care ajunge pe primul loc in tara sa natala. I'm the one este cel mai recent single extras de pe acest album, iar videoclipul melodiei infatiseaza o zi din viata unui barbat travestit care in ultima scena devina o femeie atragatoare.

O surpriza placuta pentru mine este Faydee, un cantaret australian cu descendenta libaneza al carui gen muzical principal este rnb-ul, dar care si-a castigat faima prin melodiile sale pline de energie, versuri inteligente si o voce deosebita. Melodia Laugh till you cry a prins foarte bine si in Romania, unde a ajuns pana pe locul 6 in Top 100 Airplay.

Ca si in editiile trecute, am inclus doua melodii mai vechi. Prima, Alegria, este e o melodie din productia cu acelasi nume a companiei canadiene de divertisment Cirque du Soleil a carei premiera a avut loc in 1994. Pana astazi acest spectacol a fost jucat de peste 5000 de ori si a fost vizionat de peste 10 milioane de spectatori. Interpreta melodiei este Francesca Gagnon, o actrita de teatru si cantareata canadiana care s-a alaturat trupei Cirque du Soleil tot in 1994. Francesca a jucat in spectacolele Alegria si Midnight Sun, iar in ultimii 20 de ani a inregistrat si cateva albume solo in limba engleza, franceza si italiana.

Paul Van Haver alias Stromae este un cantaret belgian de hip-hop cu descendenta rwandeza. A deveni faimos cu single-ul Alors on danse (2009), cu care a ajuns pe locul intai in multe topuri internationale. Melodia House'llelujah este extrasa tot de pe albumul de debut, Cheese. M-a intrigat foarte mult titlul acestei melodii, al carui videoclip il arata pe Stromae in rolul unui predicator al muzicii house in fata unei congregatii cazute in extaz.

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia LXXVI
Descriere: Power-play: Faydee feat. Lazy J - Laugh till you cry
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 43:18
Bit rate: 64kbps
Creată la: 17/12/2012
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: