Cutiuţa cu muzichii

Ediţia XCVI

publicat: 03/09/2014 21:51 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Cutiuta de astazi include mai multe melodii in limba franceza, iar prima dintre ele pe care vreau sa o remarc este Charly, interpretata de Christophe Mae. Acesta este cel de-al saselea (!) single extras de pe albumul Je veux du bonheur, al treilea album discografic al lui Mae, aparut in 2013. Dintre single-urile precedente de pe acest album, cel mai mare succes l-a cunoscut Tombé sous le charme, pe care l-am prezentat intr-o cutiuta de muzica franceza anterioara.

Calogero Maurici revine si el cu albumul Les feux d'artifice, al saselea sau album discografic lansat in august anul acesta, si de pe care este extras single-ul Un jour au mauvais endroit. Melodia este un omagiu adus lui Kévin Noubissi si Sofiane Tadbirt, doi tineri de 21 de ani ce au fost asasinati in 28 septembrie 2012 in cartierul Granges à Échirolles din orasul Grenoble, cartierul in care s-a nascut Calogero.

Mika lanseaza un single in limba franceza Boum Boum Boum ce cunoaste deja succesul in tarile din spatiul francofon. Aceasta este cel de-al doilea sau single in limba franceza dupa Elle me dit (2011) ce a fost inclus pe editia franceza a albumului The Origin of Love. Compozitorii noului single sunt si de aceasta data tot Mika si Laurent Lescarret alias Doriand, un cantator francez care a mai colaborat si cu Alain Bashung, Sylvie Vartan, Julien Dore, Camélia Jordana si Keren Ann.

Erick Orrosquieta alias Deorro este un dj si producator american de muzica electro house ce a debutat in 2013 cu single-ul Yee, ce a intrat in topurile din mai multe tari europene dar fara un succes notabil. Five hours este primul sau single ce ajunge pe primul loc in tara sa natala in topul Billboard's Dance/Mix Show Airplay. Din pacate Deorro si-a anuntat intentia de a renunta la cariera de dj pentru a se focaliza pe cariera de producator la casa sa de discuri PandaFunk.

Francesco Rossi a mai fost prezent in una din editiile anterioare cu o versiunea house a melodiei Paper aeroplane. De aceasta data revine cu o melodie originala in colaborare cu cantaretul belgian Ozark Henry, lansata in mai anul acesta. Melodia a fost inclusa in top 10 piese deep house recomandate pe binecunoscutul site de muzica Beatport.

Revenirile in timp le apartin formatiei galeze Manic Street Preachers cu piesa Motorcycle emptiness prima piesa extrasa de pe albumul lor de debut Generation Terrorists (1992). Interesant faptul ca aceasta melodie a fost remixata de echipa de productie Apollo-440 in stilul unei melodii de muzica clasica in 1996. A doua melodie ii apartine cantaretului canadian Daniel Powter ce a aparut pe al doilea sau album discografic intitulat chiar Daniel Powter. Cea mai buna clasare a single-ului Jimmy gets high in topurile internationale a fost locul 3 in topul belgian.

Enjoy!

Referinţe:

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia XCVI
Descriere: Power-play: Francesco Rossi feat. Henry Ozark - Godspeed you
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 40:05
Bit rate: 64kbps
Creată la: 28/07/2014
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: