Cutiuţa cu muzichii

Ediţia XCVII

publicat: 19/10/2014 21:52 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Prima melodie din lista editiei de astazi face parte din coloana sonora a filmului The fault in our stars ce ii are in distributie pe Shailene Woodley si Ansel Elgort. Filmul este o ecranizare a romanului cu acelasi titlu al scriitorului american John Greene ce a fost publicat in 2012. Interesant de remarcat ca cei doi actori au jucat in prima parte a trilogiei Divergent unde au interpretat rolul celor doi frati Beatrice si Caleb Prior. Melodia interpretata de cantautoarea engleza Charlotte Emma Aitchison alias Charli XCX este si primul single lansat ce promoveaza cel de-al treilea album al artistei, intitulat Sucker, programat sa apara in decembrie anul acesta. Single-ul a ajuns pana pe pozitia 6 in UK Singles Chart si pana pe pozitia 8 in topul american Billboard Hot 100 si a fost premiat cu Discul de Argint in Marea Britanie si cu Discul de Platina in Statele Unite.

O surpriza deosebita pentru mine in aceasta vara a fost atunci cand am auzit versiunea trap a melodiei Aerosol can interpretata de Pharrell Williams alaturi de Major Lazer. Daca veti avea ocazia sa ascultati versiunea originala a melodiei veti fi la fel de surprinsi sa auziti diferenta. Muzica trap isi are originile in partea de sud a Statelor Unite si a fost dezvoltata incepand cu anii '90 de artistii de hip-hop din Atlanta, versurile din melodiile lor referindu-se la viata din cartierele in care se traficau droguri. In argou, trap se refera la locurile in care se faceau tranzactiile cu droguri. Primul succes comercial al genului a fost albumul Trap Muzik al cantaretului american Clifford Joseph Harris, Jr. alias T.I., care a ajuns pe locul 2 in topul Billboard Top R&B/Hip-Hop Albums in 2003 si a fost certificat de RIAA cu Discul de Platina. Muzica trap este caracterizata de o combinatie de linii melodice puternice de sintetizator suprapuse ce creeaza o atmosfera muzicala intunecata, dura, dar ritmata in timp ce versurile vorbesc despre saracie, violenta, crima, droguri si in general viata de zi cu zi de pe strazi oraselor in care traiesc artistii hip-hop.

Habits (Stay High) interpretata de cantareata suedeza Tove Ebba Elsa Nilsson alias Tove Lo este probabil una din raritatile topurilor muzicale. Lansata in original in 2013, sub titlul HabitS, melodia a ajuns pe locul 1 in Billboard Hot Rock Songs si a cunoscut un succes notabil in topurile europene. La putin timp dupa lansare, melodia a fost remixata de duo-ul Hippie Sabotage si a primit titlul Habits (Stay High), reusind sa depaseasca versiunea originala in topuri. In plus, in acest moment melodia are de asemenea doua versiuni de videoclipuri muzicale.

Revenirile in timp le apartin lui Soundrags feat. Stefano Amalfi si Flow 212 feat. Rusty & DJ Overule. Despre Amalfi am reusit sa aflu ca este un dj si producator din Messina (Sicilia, Italia), care a mai colaborat cu Francesco Rossi si Robbie Rivera, in timp ce Flow 212 sunt un dou de hip-hoperi brazilieni ce au lansat melodia Ritmo do meu flow in original in 2008.

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia XCVII
Descriere: Power-play: Tove Lo - Habits (Stay high) (Hippie Sabotage remix)
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 39:52
Bit rate: 64kbps
Creată la: 17/08/2014
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: