BWO - Halcyon Days (2006)

publicat: 14/11/2006 23:00 | actualizat: 2020-01-1212/01/2020 14:57 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Zilele trecute am descoperit din intimplare in topurile muzicale trupa BWO (Body Without Organs) al carui nume - suna destul de creepy, insa este un termen filozofic - desi nu va spune prea multe este legat de fosti membri ai Army of Lovers, care cu siguranta va sunt cunoscuti. Trupa este originara din Suedia si este formata din Alexander Bard (mustaciosul de la Army of Lovers) + alti doi membri (Martin Rolinski si Marina Schiptjenko). In proiect este implicat si Jean-Pierre Barda un alt membru al Army of Lovers (efeminatul).

Sa revenim la albumul Halcyon Days. Albumul per ansamblu seamana din punctul meu de vedere cu o alta versiune de Army of Lovers, insa ceva mai stilata si mai electronizata. Din cite am citit pe net, stilul trupei este ceva intre ABBA si Kraftwerk. Ciudat, mie nu mi s-a parut asa. Totusi... stilul pastreaza ceva din Army of Lovers, nu imi dau exact seama ce, poate e doar o parere superficiala deoarece imi aduc mereu aminte ca trupa este legata de fostii membri ai acesteia. Insa se vede ca lucrurile au mai evoluat si pot sa spun inspre mai bine, desi sunt oricum un fan al stilului Army of Lovers.

Ce pot sa zic ? Albumul m-a "prins" mai ales ca tematica lui este, in majoritatea melodiilor, legata de tehnologie si Internet (ce vreti, androidul din mine isi spune cuvintul). Acum tinerii nu isi mai trimit scrisorele, nu isi mai dau intilniri cu ajutorul amicilor si gugalesc, yahuesc si sms-uiesc de zor ca sa ajunga mai repede si mai usor la inima persoanei iubite.

Ca nota, albumul e undeva la nota 7, daca ar fi sa iau ca etalon abstract pe cei care acorda note in revista "Sunete", iar multe din plusuri sunt cele 4 melodii de pe albumul anterior, de debut "Prototype". Ritmurile melodiilor sunt vesele, catchy, versurile uneori chiar interesante. Merita ascultate "Sunshine in the Rain", "Temple of Love", "Will My Arms Be Strong Enough", "We Could Be Heroes" si apoi, "Hanging on the Phone" sau "Chariots of Fire". Cea mai dezamagitoare melodie de pe album, din punctul meu de vedere, este remake-ul "Obsession", hitul binecunoscut al Army of Lovers, care cu siguranta nu mi-ar fi placut daca versiunea lor ar fi fost cea originala. Pentru cei pasionati de remake-uri insa cred ca merge.

Liste de melodii (1):

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: BWO - Halcyon days - 2006
Descriere: albumul Halcyon Days
Gen muzical: Pop
Conţine: 16 melodii
Timp total: 59:59
Bit rate: 64kbps
Creată la: 23/06/2010
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: