Sasha - ...You (2000)

publicat: 12/02/2011 15:46 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:00 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Albumul pe care il prezint astazi este in opinia mea unul dintre cele mai bune albume ale anului 2000. Este semnat de Sasha (pe numele sau real Sascha Schmitz), un cantaret german de muzica pop, ce debuta fulminant ca solist in 1998 cu albumul de succes Dedicated to you. Albumul ...You este produs de Grant Michael B. si Pomez di Lorenzo (pseudonimul lui Stephan Baader), doi producatori germani care au lucrat cu Sasha si la primul album si care lucrasera si cu Young Deenay, o solista de muzica dance alaturi de care Sasha a debutat cu featuring-ul de pe Wanna be your lover din 1998. Grant Michael B. and Pomez di Lorenzo semneaza, impreuna cu Peter Boyd Smith (textier pentru Chris de Burgh si Sting), muzica si versurile pentru majoritatea melodiilor de pe album, printre care Let me be the one, Owner of my heart si Chemical reaction.

Muzica acestui album este in general pop-rock dar veti descoperi, pe masura ce ascultati, si melodii cu influente funk, reggae, jazz sau new jack swing. Acesta este unul din punctele forte ale albumului, fiind pe placul fanilor acestor genuri muzicale. Albumul a fost dublu certificat cu Discul de Aur de catre IFPI (Federatia Internationala a Industriei Fonografice) si a atins pozitii de varf in topurile tarilor vorbitoare de limba germana: Germania, Austria si Elvetia. Desi nu a avut acelasi succes discografic ca si albumul Dedicated to you, ...You ramine unul din cele mai bune albume ale lui Sasha. Spre deosebire de albumul de debut, ce continea muzica mai antrenanta si cu influente pregnante de funk si reggae, ...You da impresia unei maturizari psihologice a artistului, in ciuda faptului ca si-a pastrat in continuare alura de James Dean, in special prin melodiile Let me be the one, Love is all around, Owner of my heart sau Reach inside. Melodia Reach inside face chiar nota discordanta cu restul melodiilor, cu o linie melodica smooth-jazz specifica unei coloane de film, foarte bine orchestrata, ce pune in valoare vocea deosebita a lui Sasha.

Cu siguranta ca si versurile melodiilor vor fi foarte indragite, in special in preajma zilelor ce urmeaza, caci textele sunt potrivite unor declaratii muzicale de dragoste sau vor incanta inimile celor ce tocmai s-au indragostit si vor fi foarte prinsi in ritmurile si versurile unor melodii ca Take my hands, Chemical reaction sau Take good care.

Am inclus in lista de melodii si doua bonus-track-uri: versiunea Let me be the one de pe albumul lansat in Statele Unite sub numele Dedicated to you (2000) si un remix al melodiei Owner of my heart de pe un maxi-single lansat in Gemania in acelasi an.

Enjoy!

Liste de melodii (1):

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Sasha - ...You - 2000
Descriere: al doilea album al cântăreţului german Sasha
Gen muzical: Pop
Conţine: 14 melodii
Timp total: 56:14
Bit rate: 64kbps
Creată la: 12/02/2011
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: