Best of New Wave (vol. 3)
publicat: ascultă melodiile! »
La mijlocul anilor '80, new wave-ul a inceput sa sufere un recul in favoarea muzicii bazate pe chitara, precum heartland rock sau roots rook in Statele Unite sau indie rock in Marea Britanie. Incepand cu anii '90, muzica synth-pop pierde teren in fata muzicii metal rock, grunge sau hip hop. Insa muzica new wave isi gaseste drumul spre sfarsitul deceniului noua, ea devenind fundatia pentru muzica house din Chicago, muzica techno din Detroit sau muzica eurodisco din Europa.
Sintetizatoarele isi gasesc acum un noua utilitate pe masura ce muzica synth-pop se misca in directia muziciii de dans. Muzica electronica de dans (EDM) devine termenul umbrela pentru o seama de curente muzicale ce incep sa castige teren incepand cu anii '90: rave, hardcore, trance, eurodance, jungle, drum and bass.
Anii 2000 aduc din nou muzica new wave in atentie prin diverse formatii ce au explorat sau revizitat soundul specific new wave. Printre acestea putem enumera Franz Ferdinand (Scotia), The Strokes (SUA), Interpol (SUA), The Killers (SUA), Yeah Yeah Yeahs (SUA), Kaiser Chiefs (Anglia) sau Arctic Monkeys (Anglia). Multe din aceste trupe sunt incluse in curentul post-punk revival, uneori cunoscut si sub denumirea de new wave revival sau garage rock revival, termeni ce incearca sa explice combinatia de sunete garage rock din anii '60, punk din anii '70 si new wave din anii '80 ce se regaseste in muzica lor.
Curentul post-punk revival a cunoscut popularitatea in prima jumatate a anilor 2000, insa spre sfarsitul anului 2010 din lipsa unor succese notabile in topurile muzicale multe dintre trupe au inceput sa se destrame sau sa isi inceteze temporar activitatea.
Enjoy!
Liste de melodii (1):
Vezi şi:
Etichete:
Index
Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.
Ajutor
Cauţi o melodie şi ai nevoie de ajutor în identificarea ei? Îţi recomand să mă contactezi prin intermediul acestui formular.