Best of Rock Ballads (vol. 1-2)

publicat: 28/05/2011 21:46 | actualizat: 2020-01-1212/01/2020 14:57 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Balada muzicala este prin definitie o compozitie muzicala cu caracter narativ pentru voce sau instrumente. Incepind cu prima jumatate a secolului XX termenul de balada a capatat sensul de melodie sentimentala, de dragoste, cu un tempo scazut si deseori scrisa intr-o forma standard. Baladele rock au aparut in mod evident odata cu aparitia genului muzical rock, si au trecut prin mai multe transformari pe masura ce rock-ul a evoluat in forme muzicale distincte.

Astfel, stilul baladelor rock este in acest moment foarte divers si este posibil sa existe chiar si controverse pe acest subiect. Cert este ca baladele rock pot fi grupate in citeva categorii principale: balade rock de muzica rock clasica (The Beatles, Led Zeppelin, The Rolling Stones, The Doors), balade rock de muzica folk-rock (The Byrds, Bod Dylan, Simon & Garfunkel, Creedence Clearwater Revival), balade rock de muzica soft-rock (Cat Stevens, Billy Joel, Chicago, Fleetwood Mac), balade rock de muzica pop rock (Richard Marx, Rod Stewart, Elton John, Paul McCartney, Bee Gees), balade rock de muzica hard-rock (Def Leppard, Bon Jovi, Aerosmith, Guns N'Roses) si balade rock de muzica heavy-metal (Metallica, Alice Cooper, Judas Priest, Scorpions, Van Halen). Listele formatiilor rock grupate pe stiluri muzicale sunt bineinteles conventionale, pentru a da o idee despre cum suna baladele rock in diverse interpretari. Baladele de muzica hard-rock si heavy-metal mai sunt cunoscute si sub denumirea de power ballads. Acestea sunt in opinia mea principalele subgenuri rock din care se remarca majoritatea baladelor rock si pe baza acestei clasificari am creat si listele de melodii din acest post, ce includ melodii produse pina la mijlocul anilor '90 cand rock-ul alternativ a intrat in mainstream. Evident ca oricine isi poate sustine cu la fel de multa convingere si cu siguranta si cu argumente pertinente orice alta clasificare.

Incepand cu anii '80 pina la mijlocul anilor '90 baladele rock au inceput sa fie asimilate cantecelor emotionale de dragoste care au fost popularizate in special de formatiile rock din subgenul glam metal, denumit incepand din anii '90, cand a inceput decaderea lui, cu termenul peiorativ hair-metal datorita stilului efeminat (par lung si deseori ondulat, machiaj pregnant, imbracaminte fistichie) al solistilor acestor formatii (vezi Bret Michaels - Poison, Sebastian Bach - Skid Row, Tom Kiefer - Cinderella, C.J. Snare - Firehouse, Kip Winger - Winger, etc.). Aceste trupe au fost in voga in special in perioada de dupa lansarea postului american de muzica MTV (1981) deoarece dadeau foarte bine pe sticla, insa la jumatatea anilor '90 glam metal-ul a fost scos din scena de aparitia liderilor vocali ai trupelor de grunge (vezi Kurt Cobain - Nirvana) care erau acum modele pentru noua generatie de adolescenti.

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Best of Rock Ballads - Balade rock (vol.1)
Descriere: balade rock
Gen muzical: Rock
Conţine: 22 melodii
Timp total: 01:46:51
Bit rate: 64kbps
Creată la: 12/03/2010
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: