Best of Rock Ballads (vol. 3-4)

publicat: 22/09/2011 22:06 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Baladele rock sunt asociate deseori cu power-ballad-urile rock ale formatiilor de la sfarsitul anilor '80 si inceputul anilor '90. Cu toate acestea, istoria baladelor rock incepe cu anii '70, cand formatiile rock au incercat sa gaseasca o formula de a transmite mesaje cu o semnificatie mai profunda catre auditoriu. Cele mai timpurii balade rock isi au originea, in mod paradoxal, in compozitiile pline de emotie ale artistilor de muzica soul, in special Ray Charles. Anii '70 au fost dominati pe de o parte de balade rock in stil folk-rock - transformat cu timpul in soft rock, un stil muzical ce punea mai mult accent pe muzicalitate - si pe de alta parte de balade in stil hard rock - un rock agresiv care, in opozitie cu soft-rock-ul, punea accent pe chitara electrica si pe instrumentatiile complexe.

La mijlocul anilor '70, hard-rock-ul a gasit o cale de compromis cu comercialul prin muzica glam rock, din care a evoluat usor-usor glam metalul ce a atins un virf de popularitate la sfarsitul anilor anii '80. Tot in anii '80 apare si rock-ul clasic, o forma de rock radiofonic, adoptat de posturile de radio care au trecut de la formatul de album-oriented rock, focalizat pe muzica artistilor rock din mainstream, catre un format mai facil, ce era adresat in mod special adolescentilor.

Dupa incheierea perioadei de popularitate a glam metalului, radio-urile s-au orientat catre un alt format, devenit popular in anii '90 si care este denumit, in mod generic, rock modern. In aceasta definitie au fost incluse atat compozitiile genurilor post-punk, new-wave si grunge, pentru ca dupa mijlocul anilor '90 sa cuprinda, intr-un sens mai larg, muzica rock post-grunge. Data fiind ascensiunea din anii '90 a multor altor genuri ca indie-rock, gothic rock si brit-pop, muzica rock moderna a fost rebranduita inca o data cu titulatura de muzica rock alternativa, termen ce ii ajuta deseori pe iubitorii de muzica rock sa denumeasca orice fel de muzica rock ce iese din tiparele binecunoscute si care de multe ori este foarte greu de etichetat pentru publicul mai putin specializat in critica muzicala.

Avand in vedere aceste considerente, in listele din aceasta seara am incercat sa acopar cat mai mult din teritoriul muzicii rock, de la folk-rock la soft-rock si de la hard-rock la clasic-rock, pina spre zilele moderne in care apar si 2 melodii de asa-zis rock alternativ (INXS si 3 Doors Down).

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Best of Rock Ballads - Balade rock (vol.3)
Descriere: balade rock
Gen muzical: Rock
Conţine: 22 melodii
Timp total: 01:48:19
Bit rate: 64kbps
Creată la: 14/07/2011
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: