Best of Rock Ballads (vol. 5-6)

publicat: 25/05/2012 22:53 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

In mod intamplator, in listele de balade rock din aceasta seara se afla nu mai putin de trei melodii semnate de Jim Steinman, in calitate de compozitor si producator: Total eclipse of the heart, It's al coming back to me now si Rock and roll dreams come through. Cea mai de succes piesa dintre ele este, bineinteles, Total eclipse of the heart, interpretata in original de Bonnie Tyler, care a ajuns pe primul loc atat in topul american cat si cel britanic, dar si in alte topuri internationale. Interesant e ca piesa i-a fost oferita initial lui Meat Loaf pentru albumul Midnight at the Lost and Found (1983), impreuna cu un alt viitor hit - Making love out of nothing at all, dar compania de inregistrari a lui Meat Loaf a refuzat sa ii plateasca drepturile lui Steinman. O alta neintelegere intre Steinman si Meat Loaf a aparut ulterior in privinta melodiei It's all coming back to me now, pe care Meat Loaf a tinut neaparat sa o inregistreze primul pe albumul Bat out of Hell II, dar Steinman a obtinut o decizie in instanta care l-a impiedicat. Totusi, cei doi au continuat colaborarea fructuosa, care incepuse in 1977 pe albumul Bat Out of Hell.

Open arms este una din cele mai cunoscute balade rock, cu toate acestea, istoria devenirii ei este cel putin curioasa: Jonathan Cain a inceput sa compuna piesa pe cand era membru al trupei The Babys si finalizata alaturi de Steve Perry - cand cei doi au devenit colegi in trupa Journey. Cain i-a oferit piesa lui John Waite, vocalistul trupei The Babys (si ulterior al supergrupului Bad English) dar acesta a refuzat-o spunand ca este o dulcegarie. Nici chitaristului Neal Schon de la Journey nu i-a placut piesa, mai ales pentru ca nu era in genul abordat pana atunci de trupa. Pe langa toate astea, si ceilalti doi membrii ai trupei, Ross Valory si Steve Smith, erau impotriva ideii de a canta balade. Totusi, publicul a fost impresionat de melodie inca de la prima auditie in timpul primului concert de promovare a albumului Escape (1981). Dupa doua bisuri ale piesei, in culise Schon si-a exprimat uimirea fata de reactia publicului, un motiv numai bun pentru ca Perry sa il apostrofeze cu asprime. Melodia a ajuns pana pe locul 2 in US Billboard Hot 100 si a fost reluata ulterior de mai multi artisti renumiti ca Mariah Carey, Barry Manilow, Boyz II Men si Celine Dion.

O alta piesa pe care vreau sa o remarc este Since I don't have you, ce dateaza din 1958, fiind cea mai cunoscuta piesa a trupei The Skyliners. Putini stiu ca ea este este in original o melodie doo-wop, un stil muzical rhythm and blues si este considerata de multi fani drept cea mai buna balada inregistrata vreodata. Piesa a ajuns pana pe locul 12 in US Billboard Hot 100 in versiunea The Skyliners si doar pana pe pozitia 69 in versiunea Guns N' Roses, si a fost inclusa pe coloanele sonore ale mai multor filme americane printre care: American Graffiti (1973), The Adventures of Buckaroo Banzai (1984) si Lethal Weapon 2 (1989).

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Best of Rock Ballads - Balade rock (vol.5)
Descriere: balade rock
Gen muzical: Rock
Conţine: 22 melodii
Timp total: 01:43:30
Bit rate: 64kbps
Creată la: 22/09/2011
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: